PE: La PNL fara Cioroianu si Daianu!

PE: La PNL fara Cioroianu si Daianu!

0 139

Lista candidatilor PNL la alegerile europarlamentare va fi deschisa de Norica Nicolai, urmata de Adina Valean si Renate Weber, a anuntat presedintele liberalilor, Crin Antonescu, care a adaugat ca pe lista nu figureaza numele actualilor europarlamentari Adrian Cioroianu si Daniel Daianu.
Antonescu a afirmat ca Cioroianu nu a fost multumit de locul 8 pe care fusese plasat si, in aceste conditii, renunta sa mai candideze. Despre Daianu, liderul liberal a declarat ca „e o diferenta mare intre ceea ce intelege PNL si ceea ce intelege Daianu prin functia de europarlamentar”.
Locul patru pe lista este ocupat de Ramona Manescu, urmata de Cristian Busoi, Ben Oni Ardelean, Ovidiu Silaghi, Csibi Mogor, Catalin Turliuc, Cristian Cojocaru, Ionel Muscalu si Radu Surugiu.
Daianu: Nu m-am nascut europarlamentar si nici nu mor europarlamentar
Inainte de finalizarea listei, Daniel Daianu a declarat, citat de NewsIn, ca „preferinta” lui este sa-si continue activitatea in Parlamentul European, dar a admis ca uneori a „citit” in maniera proprie valorile liberale.
„Preferinta mea a fost si este sa continui in PE, in Comisia pe probleme monetare si financiare”, a spus el. „Nu m-am nascut europarlamentar si nici nu mor europarlamentar”, a adaugat Daianu.
„Multumesc pentru increderea care mi-a fost acordata. In fond, eu nu am batut la usa PNL pentru a fi europarlamentar, mi-a fost solicitat. Multumesc pentru faptul ca mi-a fost acordata aceasta incredere si voi continua sa scriu, sa vorbesc, sa am o prezenta in viata publica din tara si din Europa”, a mai spus Daniel Daianu.
El a adaugat ca nu este „libertarian”, iar notiuni precum „solidaritate, echitate, responsabilitate sociala, rusine cand e cazul sa iti fie rusine, toate acestea fac parte din matricea intelectuala pe care eu o folosesc atunci cand definesc liberalismul”.
El nu a comentat prea mult posibilitatea de a ocupa un post in conducerea BNR, precizand doar ca are multi prieteni in Banca Centrala, dar nu ar fi elegant din partea sa faca declaratii pe aceasta tema.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.