PE – interzice europenilor sa munceasca mai mult de 48 de ore...

PE – interzice europenilor sa munceasca mai mult de 48 de ore pe saptamana

0 96

Parlamentul European (PE) a votat, miercuri, un pachet de reglementari care interzice cetatenilor europeni sa munceasca mai mult de 48 de ore pe saptamana, declansand un conflict intre legislativul UE si guvernele statelor membre si companii.
Cele 27 de state membre au cazut deja de acord sa permita angajatilor din spatiul comunitar sa lucreze mai mult de 48 de ore pe saptamana.
In urma votului de miercuri din PE, legislativul si reprezentantii guvernelor nationale vor incepe ultima runda de negocieri pe aceasta tema, iar rezultatul nu poate fi anticipat, potrivit agentiei internationale de presa.
Angajatii din 15 state membre au, in prezent, optiunea legala de a munci mai mult de 48 de ore pe saptamana. Acest grup de tari deruleaza o campanie intensa pentru mentinerea acestei legi, care ramane in vigoare pana la o decizie finala de modificare sau anulare.
Legislatia care interzice angajatilor din UE sa lucreze mai mult de 48 de ore pe saptamana a fost aprobata de PE cu 421 de voturi „pentru”, 273 „impotriva” si 11 abtineri.
Totodata, legislativul blocului comunitar a aprobat, cu 512 voturi la 141, inregistrarea tuturor orelor petrecute „de garda” – spre exemplu, de medici – ca ore de lucru.
„As dori sa felicit cei doua milioane de medici din Europa”, a declarat parlamentarul spaniol Alejandro Cercas, socialistul care a sustinut masura in PE.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.