Pe hîrtie Primăria SC Scripcaru SRL achiziţionează altfel de autobuze

Pe hîrtie Primăria SC Scripcaru SRL achiziţionează altfel de autobuze

0 100

Deoarece la licitaţia pentru achiziţia promiselor douăzeci de autobuze hibrid-electrice nu s-a depus nici o ofertă Primăria condusă de George Scripcaru s-a… sucit.
Astfel, instituţia amintită a semnat la începutul acestei săptămâni cu Administraţia Fondului de Mediu un act adiţional pentru modificarea contractului de finanţare prin Programul privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puţin poluante în transportul public local de persoane dar nu cele propuse iniţial. Astfel, modificarea vizează achiziţia de  de autobuze electrice de mici dimensiuni în locul autobuzelor electrice-hibrid.

Reamintim că pentru achiziţia a 52 de autobuze – dintre care 32 vor fi livrate de compania SOR Libchavy s.r.o. din Cehia – dar  şi a staţiilor de încărcare aferente, Primăria Braşov a obţinut o finanţare nerambursabilă de la fostul Guvern demis prin Administraţia Fondului de Mediu, în valoare de 109.600.000 de lei, contribuţia municipalităţii fiind de doar  27.550.000 lei, din bugetul local.
Vedeţi şi articolul: Se pregătește privatizarea RATBV? Alte 32 de autobuze elctrice au fost achiziționate de Primăria Brașov!

Astfel, Primaria Braşov a anunţat că licitaţia pentru achiziţia autobuzelor electrice va fi lansată luna viitoare. „Cele 20 de autobuze vor deservi centrul istoric. De aceea ele vor fi de dimensiuni mai mici, de 8-9 metri, astfel încât să fluidizăm traficul cât mai mult, date fiind căile de acces din zona veche a oraşului. Sper să semnăm cât mai repede contractul de achiziţie şi pentru cele 20, astfel încât întreg pachetul finanţat de AFM, de 52 de autobuze, să intre în circulaţie. Cu siguranţă, de primăvara viitoare, primele autobuze electrice, fabricate în Cehia, vor circula în Braşov”, au declarat autorităţile.

Totodată spun cei din instituţie pentru celelalte 32 de autobuze electrice, pentru care s-a încheiat deja contractul de achiziţie la sfârşitul lunii iulie, au existat mai multe oferte.

I. Rinder

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.