Pe Dancu nici in cot nu-l doare

Pe Dancu nici in cot nu-l doare

0 91

Se cunoaste pozitia lui Vasile Dancu in cadrul PSD si tot mai desele critici la adresa sa venind din partea multor membri cu greutate ai acestei formatiuni politice. Dar Vasile Dancu este haiduc ardelean, care taie slana cu brisca bine ascutita. De aceea a avut curajul sa se urce pe Dealul Feleacului si sa strige: „Pot promova social-democratia si in alt partid”. Dupa rezultatele de la Cluj, sigur nu-l opreste nimeni din PSD!
Cam ciudata aceasta viziune, cand se stie ca oricare formatiune politica isi are platforma sa si programul sau si doctrina proprie, cel putin in teorie.
Si tot de pe dealul Feleacului Vasile Dancu, unul dintre liderii social-democrati ai Grupului de la Cluj, nu exclude posibilitatea de a se implica intr-un alt partid de stanga, in cazul in care acesta se va naste si daca PSD nu se va schimba dupa Congres. In acelasi timp Dancu nu ar refuza o colaborare cu asa-zisa socieate civila. Am folosit notiunea “asa-zisa” pentru ca, personal, nu ma simt reprezentat de nicio asemenea grupare.
Criza actuala este evidenta in PSD si s-a instaurat pe fondul esecului inregistrat la alegerile prezidentiale, continua Vasile Dancu. Liderul de la Cluj pune criza din PSD pe fondul crizei partidismului romanesc, a sistemului din Romania.
Dancu considera ca PSD nu este un partid reformabil si spune ca a ramas in partid pe baza credinþei ca „trebuie sa acþionezi, trebuie sa nu taci, sa spui pana la capat punctul tau de vedere, chiar daca iti creaza foarte multe deservicii”
Banuiesc insa ca, mai degraba, Vasile Dancu nu a gasit inca acoperisul care sa-l primeasca sa se adaposteasca, stiindul doar zurbagiu fara solutii concrete..

„Am ramas insa in partid pe baza aceleiasi credinte, ca, totusi, trebuie sa acþionezi, trebuie sa nu taci, sa spui pana la capat punctul tau de vedere, chiar daca iti creaza foarte multe deservicii. O sa fac acest lucru in continuare, dar incep sa ma indoiesc tot mai mult ca PSD-ul este reformabil. Mi-au spus foarte multi colegi, prieteni, dar eu m-am incapatanat, ‘Batman, Batman!’, vorba lui Prigoana, ca se poate. Inca eu cred ca se poate. Vreau sa vad rezultatele de la acest congres. Daca nu, o sa incerc sa promovez social-democratia, chiar daca Vanghelie si Geoana ma trimit la PD-L n-o sa plec nicaieri, pentru ca nu sunt un intelectual de dreapta. O sa promovez social-democraþia in alte cadre, ori in cadrul unui alt partid daca el se va naste, ori in cadrele pe care mi le ofera societatea civila. Pot sa ma dea afara din partid, dar nu pot sa-mi ia dreptul la cuvant.”
Cam ciudata pozitia, dar se pare ca Vasile Dancu nu va musca prea tare, atata vreme cat latra.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.