Pe cine credeţi dumneavoastră că apăraţi la astfel de proteste,dle Rebrenciuc? Adevărul?...

Pe cine credeţi dumneavoastră că apăraţi la astfel de proteste,dle Rebrenciuc? Adevărul? Justiţia? Dreptatea? Nu, domnule Victor Rebengiuc!

0 201

Apăraţi un sistem criminal, pe care Tudorel Toader încearcă, uneori împotriva tuturor, să-l stîrpească. Dar, mă rog, e dreptul dumneavoastră să vă faceţi de rîs, fie că aşa credeţi că se cuvine, fie că aveţi obligaţii faţă de cineva şi nu puteaţi să refuzaţi acest rol.
Marea problemă este că, în acest fel, mă obligaţi să nu mai fiu îngăduitor cu actorul pe care l-am preţuit şi să vă întreb direct, poate exagerat de direct: dumneavoastră aveţi autoritatea morală să participaţi la un asemenea protest în care torţionarii vremurilor noi vor să-şi păstreze privilegiile, pe baza cărora au comis numeroase abuzuri?

Pe cine apăraţi, în fond? Pe Codruţa Kovesi? Pe procurorul Papici? Pe judecătoarea Camelia Bogdan? Pe judecătorul Cristi Dănileţ
Nu v-am văzut să protestaţi în favoarea Marianei Rarinca! Nici în apărarea soţilor Bârsan, care au fost achitaţi definitiv după 7 ani de calvar, doamna fiind judecător la ÎCCJ, iar soţul, judecător la CEDO!
Nici în apărarea primarului Mircia Gutău, a fostului ministru Decebal Traian Remeş, ambii achitaţi după ce au stat ani grei în puşcărie! Nu v-am văzut, în general, să protestaţi împotriva abuzurilor DNA, a Protocoalelor secrete dintre SRI şi DNA!

Aţi uitat cine sînteţi dumneavoastră, domnule Victor Rebengiuc? Aţi uitat că sînteţi ginerele unuia dintre cei mai odiosi torţionari ai României, despre care dosarele comunismului vorbesc de nenumăratele crime comise de colonelul NICOLAE MIHUŢ, tatăl vitreg al soţiei dumneavoastră, actriţa Mariana Mihuţ, cea care era lîngă dumneavoastră la acel protest? Păi, să nu uitaţi, domnule Victor Rebengiuc! Lăsaţi-i pe alţii să condamne comunismul, securismul, injustiţia, abuzurile! Dacă vreţi să condamnaţi ceva, dumeavoastră să condamnaţi crimele şi torturile celui care v-a fost tată-socru pentru că ştiţi ce a făcut în viaţa lui şi la Mehedinţi, dar mai ales la Piteşti, acolo unde a torturat şi ucis cu sînge rece oameni care luptaseră cu adevărat împotriva comunismului!

Să vă spun ceva: ştiam că Nicolae Mihuţ vă este socru încă din anii ’90, cînd Cicerone Ioaniţoiu (autorul volumelor „Morminte fără cruce”) mi-a povestit, arătîndu-mi documente, ce criminal odios fusese acest lăcătuş devenit colonel torţionar! Nu v-am întrebat despre acest episod în interviul pe care l-am făcut cu dumneavoastră în acei ani şi nici nu am scris vreodată despre lucrurile astea , doar pentru a vă proteja. Am greşit! Trebuia să vă vi le spun atunci sau măcar cînd am văzut că aţi devenit membru al GDS-ului năşit de Brucan şi George Soros. 
Am toată înţelegerea faţă de orice protestatar sincer, sînt alături de orice persoană care îşi strigă nevoia de dreptate în Piaţă, dar dumneavoastră nu aveţi căderea morală să faceţi aceste lucruri pentru că faceţi parte din familia torţionarului!

Vi se par dure aceste acuzaţii? E posibil. Dar ele sînt adevărate, atît în ceea ce vă priveşte, cît şi în ceea ce o priveşte pe soţia dumneavoastră, Mariana Mihuţ. Despre ce dreptate vorbiţi voi, cînd ştiţi cine a fost Nicolae Mihuţ? Ca încălzire, să nu fiţi şocaţi de ce voi publica mai jos, iată un fragment din cartea celebrului fotbalist Cornel Dinu, „Zîmbind din iarbă”, unde vorbeşte despre socrul, respectiv, tatăl vostru:

Domnule Victor Rebengiuc, să nu încercaţi să spuneţi că nu ştiaţi de crimele socrului dumneavoastră! Doamnă Mariana Mihuţ, să nu încercaţi să spuneţi că nu ştiaţi de crimele tatălui dumneavoastră, căci dezvăluiri despre cariera lui de torţionar au apărut recent în presa românească. 

(Fragment dintr-un excelent si drept articolscris in Cotidianul de publicistul Ion Spanu despre doi actori cu palmares notabil!)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.