Pe ce se mai duc banii românilor – miliarde trimise în conturile...

Pe ce se mai duc banii românilor – miliarde trimise în conturile șmecherilor din energie

0 62

Două mutări grele au fost necesare ca mizeria cu liberalizarea prețurilor să fie aplicată de dușmanii țării. Trimiterea după gratii a lui Liviu Dragnea (garanția scoaterii de la guvernare a PSD) și „plantarea” lui virgil popescu la Ministerul Energiei (aducerea la putere a PNL+USR+UDMR). Odată cu sfârșitul operațiunii s-a trecut în mod accelerat la demolarea protecției sociale ce se derula (inca din 2016), inclusiv la ignorarea perioadei negociate cu UE în legătură cu amânarea liberalizarii prețurilor la energie până după 2024.
Așa cum era de așteptat, o parte a mizei acestor trădări în lanț a clasei politice, s-au văzut imediat. Salturile de prețuri la combustibil (de la carburanți la lemne de foc), energie electrică și gaz metan. Acesta era rețeta sigură aplicată de „guvernul meu” (a lui Iohannis) de a anula cam tot ce clădise social-democrații după algerile libere din 2016 și de a pedepsi românii care au votat cu o stângă suveranistă, pusă pe impozitarea băncilor și a multinaționalelor.
2016 este anul în care, datorită rezultatelor scrutinului (a câștigat PSD la scor – statul paralel nu a putut contracara milioanelor de voturi ale cetățenilor), stăpânii coloniei au hotărât demolarea partidelor de masă, și scoaterea PSD de la guvernare (vezi 10 august).
Jefuirea românilor se face prin două acțiuni, una directă plata facturilor și una indirectă botezată protecție socială. Despre facturi nu mai discutăm am făcut-o, o face o parte din presă, o vede fiecare din noi.

Peste 10 miliarde de lei vor transferați în conturile multinaționaleloe
și a băieților deștepți din energeie!

Vă prezentăm cealaltă „scurgere” spre buzunarele băieților deștepți din energeie (multinaționale).
Printr-un comunicat Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) ne spune că a verificat şi transmis spre decontare de la bugetul statului, pentru furnizorii de energie, conform OUG 118/2021 şi OUG 27/2022, o sumă de peste 10,8 miliarde lei.
Astfel, în ceea ce priveşte OUG 118/2021 (noiembrie 2021 – martie 2022), 80 de societăţi au depus 345 de cereri, din care au fost aprobate 288, 55 fiind considerate neeligibile. Suma transmisă către Ministerul Energie spre decontare este de 2,412 miliarde lei, valoarea totală solicitată ridicându-se la 2,422 miliarde lei.
În baza OUG 27/2022 (aprilie 2022 – martie 2023), 89 de societăţi au depus 908 cereri, fiind aprobate 253 cereri pentru clienţi casnici şi 402 pentru noncasnici. Un număr de 13 cereri pentru clienţi casnici au fost declarate neeligibile.
Suma transmisă către Ministerul Energiei, clienţi noncasnici, este de 5,15 miliarde lei, iar cea transmisă către ANPIS, clienţi casnici de 3,25 miliarde lei, în total fiind transmisă spre decontare o sumă de aproape 8,4 miliarde lei.
Desigur lucrurile nu se opresc aici. După cum susține Dumitru Chiriţă, preşedintele ANRE, „în prezent, se află în analiză 240 de cereri depuse în vederea decontării, acestea aflându-se în diferite stadii de analiză, iar pe măsură ce operatorii încarcă datele şi documentele justificative solicitate de către experţii alocaţi, verificarea şi determinarea acestora se va realiza cu maximă operativitate”.
Să ne mai mirăm cum de am eșuat cu un asemenea cîrmaci, așa cum singur recunoaște Klaus Werner Iohannis. NU!

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.