Pe cand sensuri giratorii si pentru pietoni?

Pe cand sensuri giratorii si pentru pietoni?

0 146

De cand in primarul George Scripcaru a intrat fixul cu giratoriile – ca alternativa a vesnicelor asfaltari numai prin centru, ca sa se vada activitate – pietonii sunt din ce in ce mai bulversati, mai dezorientati.
Pietonii stiu cum si cat de greu le vine sa se confrunte cu nesimtirea soferilor, care nu binevoiesc sa opreasca la trecerile din apropierea sensurilor giratorii, in graba lor de a prinde liber ca sa treaca. Acuma mai trebuie sa si ocoleasca si foarte mult pentru a ajunge la noile ‘zebre’ , plasate la zeci si zeci de metri de vechile locuri de trecere, contribuind astfel la puerdere de vreme si tocit de pingele, pe care primaria in niciun caz nu le inlocuieste.
Iata, un astfel de exemplu este la noul sens giratoriu de la Onix, unde, pentru a trece strada, oamenii trebuie sa mearga aproximativ 200 de metri, iar dupa ce trec strada trebuie sa faca slalom printre masinile oprite pe trotuar, pentru ca trecerea de pietoni se sfarseste intr-o parcare.
Inteleg ca primarul Scripcaru nu a pomenit sens giratoriu nici in ograda sa, nici in satul natal. Dar daca tot se da atat de destept si gospodar – doar de suprafata, cu gunoiul sub covor, pretind eu – nu a vazut cum arata sensurile giratorii in Occident, sau chiar si pe la noi, in marile orase conduse de adevarati gospodari? Oare primarul nostru nu a observat bunul obicei ca, odata cu amenajarea unui sens giratoriu, a fost amenajata si o trecere subterana, cu scara rulanta cel putin pentru handicapati, persoane in varsta si cele cu copii mici?
Scuzati-ma, stimati cititori, am uitat ca primarul nostru este un infocat pedelist!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.