Pe când cei de la UDMR vor „trasa” Și granițe proprii in...

Pe când cei de la UDMR vor „trasa” Și granițe proprii in România??

0 672

Este deja de notorietate faptul că pe zeci de primării din România flutură steagul secuiesc. În foarte multe primării și în consiliile județene controlate de UDMR, inclusiv drapelul Ungariei stă arborat pe fațada instituțiilor sau în incinta lor. În ultimii ani au existat zeci de procese pierdute de primarii UDMR sau PCM prin care aceștia au fost obligați de instanțe să înlăture aceste simboluri monoetnice de pe instituțiile publice ale statului românși, în unele cazuri,  rearboreze drapelul României și săreamplaseze stema României pe primării. 
Decizia UDMR este în fapt o manevră prin care UDMR, în timp ce servește intereselor Ungariei, forțează mâna Bucureștiului pentru a permite arborarea  drapelului Ungariei pe instituțiile publice ale statului român din zonele controlate politic și administrativ de UDMR

Decizia UDMR în privința simbolurilor naționale ale comunității maghiare din România – care este doar o decizie a unei uniuni  culturale, pentru ca nu s-a declarat  macar partid parlamentar – are scopul  de a „justifica” viitoarele procese pe care UDMR le va deschide împotriva României la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO).
Motivul a fost deja anuntat? România nu va face pe placul UDMR în privința arborării simbolurilor naționale pe clădiri publice și în spații publice
Imediat ce România va impune litera Constituției și va bloca arborarea drapelului Ungariei  pe clădiri publice UDMR va exacerba  argumentele false în fața CEDO: chipurile, maghiarii din România nu sunt lăsați să-și exprime identitatea etnică în spațiul public. Ori dacă nu-si va argumenta ferm poziția sa, România riscă să fie… condamnată la CEDO pentru că nu permite … arborarea drapelului altui stat pe instituțiile publice ale statului român. Ceea ce evident ar fi culmea!

Spre exemplu, în martie 2018 societatea românească a fost șocată de gestul  fostutul primarului UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care a arborat ostentativ si provocator, zeci de drapele ale Ungariei pe străzile din Sfântu Gheorghe. 
Era pentru prima dată după decembrie 1989 când conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe,( controlată perpetuu de UDMR!), apela la o astfel de recuzită pe 15 martie. Evident, gestul a fost unul menit să-i insulte prin provocari etnice pe românii din oraș și din țară, mai ales fiind vorba de anul Centenarului Mari Uniri. Dupa care a urmat decizia sfidatoare a Congresului UDMR .., de față cu cel numit „prietenul” Dragnea!!

Ulterior, anul acesta, în urma unei sesizări la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării al Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, justifică gestul său prin faptul că , chipurile, nu este vorba despre drapelul Ungariei ci, … atenție!, drapelul întregii națiuni maghiare. Ca asa a hotarat Congresul UDMR!!   Daca simbolul roșu, alb și verde a fost arborat cu maxim tupeu in Anul Centenarului pe străzile din Sfântu Gheorghe („ca o modalitate de exprimare a identității etnice a comunității maghiare?”). Să nu ne miram ca la Congresul de la Cluj chiar s-a propus si adoptarea Stemei Ungariei, ca simbol al UDMR!!
Pe când vor „trasa” si granițe proprii in România, d.lor de la PSD??

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.