Pe Calea Turzii din Cluj este mai scump decat la Monte Carlo

Pe Calea Turzii din Cluj este mai scump decat la Monte Carlo

0 108

Niste tineri care candidau pentru functia de primar al Brasovului spuneau in campania electorala ca ei pot ridica adevarate apartamente rezidentiale pe care le pot apoi pune in vanzare la preeturi chilipir. Si dadeau ca exemplu pozitiv in acest sens apartamentele de pe piata clujeana.
Se pare ca socoteala de acasa nu se potriveste niciodata cu cea din targ, oar gradina domnului este destul de mare ca sa incapa toti in ea.
Asa se face ca piata imobiliara romaneasca a luat-o razna si, dupa parerea multor specialisti, va intra cat de curand in colaps.
Afirmatiile lor sunt indreptatite daca facem un calcul in urma unei observatie simple si empirice.
Astfel, se pare ca un teren de 500 de metri patrati de pe Calea Turzii, din apropierea Apararii Civile, a ajuns sa coste mai mult decat o locuinta pe Champs Elysees sau in Monte Carlo. Terenul scos la vanzare acum sase luni costa nici mai mult nici mai putin decat 1,4 milioane de euro
Proprietarul terenului, Dorin Marincas, recunoaste ca pretul este unul piperat, insa considera ca e unul corect. „Tin mult la panorama. Terasa situata la ultimul etaj al casei mele ofera o panorama foarte frumoasa asupra orasului. Locuinta e situata in centru, la doar trei minute de teatru, si, chiar daca e pe Calea Turzii, terenul se afla la 200 de metri de strada si zona ofera multa liniste”, explica Dorin.
„Terenul l-am cumparat in ’94 si abia anul trecut in noiembrie am reusit sa scap de datorii. Pentru mine, o proprietate inseamna priveliste, pentru ca poti sta pe Andrei Muresanu si sa te simti de parca ai fi la bloc”, adauga acest, citat de cotidianul local Clujeanul.ro.
„Mi-a placut foarte mult locul atunci cand am cumparat acest teren si am hotarat sa construiesc o casa in forma unei cabane. Eu ii zic cabana din centrul Clujului si e o casa destul de buna, cu sase camere si patru bai”, detaliaza Dorin.
Proprietarul a fost de multe ori luat peste picior si cei interesati l-au intrebat daca nu cumva are si o sonda de petrol in curte pe care o include in pret.
„Multi ma intreaba si de aur. Pretul pe care l-am pus in ziar e de 1,4 milioane de euro si e pus intentionat spre a nu se crede a fi greseala”.
Dorin spune ca din 100 de persoane care il suna, numai una poate fi cu adevarat interesata si ar putea sa-i faca o oferta concreta.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.