Pe aeroporturi, masuri de securitate suplimentare!!

Pe aeroporturi, masuri de securitate suplimentare!!

0 62

La cererea Statelor Unite, companiile aeriene din lumea intreaga au luat masuri speciale de securitate, dupa tentativa de atentat de pe avionul care asigura legatura intre Amsterdam si Detroit, petrecuta in urma cu cateva zile. Pasagerii si bagajele de cabina sunt inspectate cu mai multa atentie.

In Japonia, Canada, Germania si Marea Britanie, pasagerii sunt indemnati sa se prezinte la aeroport cu mult timp inainte. La Paris, pasagerii sunt acum obligati sa inregistreze in cala si bagajele de mana – cu exceptia posetelor. La Londra, compania British Airways a controlat chiar si cadourile de Craciun impachetate.
Comisia Europeana a anuntat ca se afla in contact cu toate autoritatile competente, pentru a se asigura ca toate regulile si procedurile de securitate sunt respectate in Europa.

Unele companii aeriene din Asia au luat masuri deosebit de stricte – astfel, pe avioanele companiei Singapore Airlines cer ca, o ora inainte de aterizarea pe un aeroport american, toti pasagerii sa stea jos, sa nu aiba nici un bagaj langa ei si sa nu fie acoperiti cu paturi.

Compania Cathay Pacific, de la Hong-Kong, interzice utilizarea telefoanelor mobile, iar Korean Airline, din Coreea de Sud, interzice telefoanele si notebookurile pe cursele spre Statele Unite.

In alte tari, ca Noua Zeelanda de exemplu, pasagerii pentru Statele Unite sunt separati de ceilalti pasageri si sunt supusi unui control suplimentar.

Aplicarea acestor masuri a dus la intarzieri importante – de 25 de minute in Elvetia pana la doua ore si jumatate la Paris.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.