Pe 27 mai, Primaria incearca din nou sa preia Cetatea Brasovului

Pe 27 mai, Primaria incearca din nou sa preia Cetatea Brasovului

0 521

27 mai este noul termen al procesului in care Primaria revendica Cetatea Brasovului. In acest dosar, municipalitatea este reclamantul si SC Aro Palace SA, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Autoritatea Nationala de Turism si Ministerul Economiei, Comertului si Turismului sunt citati in calitate de parati

27 mai este noul termen al procesului in care Primaria revendica Cetatea Brasovului. In acest dosar, municipalitatea este reclamantul si SC Aro Palace SA, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Autoritatea Nationala de Turism si Ministerul Economiei, Comertului si Turismului sunt citati in calitate de parati.
Dupa mai multe negocieri pentru cumpararea Cetatuiei, in mai 2015, Primaria Brasov a schimbat viziunea de redobindire a obiectivului si a initiat un proces de revendicare.
Municipalitatea argumenteaza cu documente de arhiva, ca „imobilul generic denumit «Complex Cetate» in suprafata de 5.002 mp, este proprietatea Municipiului Brasov, se afla in domeniul public si este un bun de interes si uz public. cetate-brasov-
Problema este ca solutionarea litigiului risca sa nu mai prinda monumentul in picioare. In lipsa unor lucrari de intretinere, Cetatea se degradeaza pe zi ce trece: zidurile au devenit friabile iar tiglele cad la fiecare vijelie. Intreg ansamblul a devenit un pericol pentru cei care se apropie prea mult de ziduri.
Chiar si anuntul care ii avertizeaza pe turisti de riscuri este afectat de degradare: pe panoul infipt in zona verde un agramnat a scris, negru pe alb, PERICOL. CADE TIGLELE!.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.