Pe 21 noiembrie alegeri parlamentare anticipate in R. Moldova

Pe 21 noiembrie alegeri parlamentare anticipate in R. Moldova

0 76

Alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova vor avea loc la 21 noiembrie, a declarat miercuri presedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, dupa o sedinta a Aliantei pentru Integrare Europeana. Pana atunci, presedintele interimar Mihai Ghimpu urmeaza sa dizolve parlamentul, cu cel putin 60 de zile inainte, dar nu inainte de a primi un aviz al Curtii Constitutionale in acest sens.
Mihai Ghimpu a confirmat ca s-a stabilit data de 21 noiembrie drept ziua alegerilor anticipate, dar a mentionat ca, pana la urma, decizia ramane la discretia sa si nu a exclus ca ar putea amana cu o saptamana-doua data alegerilor, in cazul in care apar evenimente neprevazute. “Ramane la discretia presedintelui, in dependenta de problemele pe care le avem. Noi am discutat si am ajuns la intelegerea ca 21 noiembrie sa fie data alegerilor, dar situatia e de asa natura ca pot sa apara diferite motive de a amana”, a declarat Ghimpu.
In acelasi timp, premierul Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat a spus ca el opteaza ca fiecare partid membru al AIE sa mearga de sine statator la alegeri.
Pe de alta parte, liderul Aliantei Moldova Noastra, Serafim Urecheanu, a reiterat pozitia sa ca cele patru componente ale AIE sa participe pe o lista comuna la alegeri. In plus, Urecheanu a spus ca el a optat pentru desfasurarea alegerilor la finele lunii decembrie, dar ca se va conforma deciziei comune.
Actualul legislativ de la Chisinau, format in urma alegerilor parlamentare anticipate din 29 iulie 2009, urmeaza a fi dizolvat, in conformitate cu prevederile constitutionale, deoarece nu a reusit sa aleaga seful statului.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.