PDL – vot secret si pe grupe de judete

PDL – vot secret si pe grupe de judete

0 91

Dupa mai multe ore de contre taberele din PDL au ajuns la un punct de vedere statutar, legal si norma – votul legat de persoane trebuie sa fie secret. Nua acastigat neaparat tabara lui Blagam ci mai degraba normalitatea politica.
Votul pentru alegerea presedintelui Partidului Democrat Liberal va fi secret si pe grupe de judete, a declarat luni, vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur la finalul sedintei BPN al PDL, relateaza Agerpres.
„Se va vota conform deciziei Comisiei de organizare pe secretariate, pe grupe de judete. (…) In mod alfabetic, evident, in interiorul fiecarui judet(…). E o discutie pe care am avut-o in sedinta de organizare a alegerilor. Un lucru care s-a intamplat si la celelalte Conventii nationale, legat de vot, vot secret, urne, secretariate. Organizare in asa fel incat si dumneavoastra presa si ceilalti invitati sa aveti asigurat un confort corespunzator”, a precizat Flutur, membru in Comisia de organizare a Conventiei Nationale a PDL.
„Nu exista aceasta problema pentru ca toate motiunile vor avea la fiecare urna un reprezentant. Nu exista niciun fel de posibilitate si nu avem niciun fel de intentie. Exista o competitie civilizata, cei mai buni vor castiga, dar e loc pentru fiecare in PDL”, a subliniat Gheorghe Flutur.
Gheorghe Flutur a mai precizat ca urmatoarea sedinta a Comisiei de organizare a Conventiei Nationale a PDL din 14 mai se va desfasura miercuri dimineata la sediul central al partidului.

Emil Boc s-a intalnit saptamana trecuta la Guvern cu Vasile Blaga au declarat pentru HotNews.ro surse din interiorul PDL. Una dintre temele discutate a fost cea a desfasurarii votului la congresul din mai. Tabara lui Blaga doreste ca delegatii sa voteze in ordine alfabetica in timp ce sustinatorii lui Emil Boc doresc ca votul sa se desfasoare pe organizatii. Oamenii secretarului general al PDL sustin ca daca votul s-ar desfasura pe organizatii, delegatii pot fi controlati mai usor de presedintii acestora din teritoriu, pe cand apelul in ordine alfabetica ar da liberatate de vot fiecarui democrat liberal.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.