PDL și-a nominalizat principalii candidați: unul la PNL (Scripcaru) unul la PSD...

PDL și-a nominalizat principalii candidați: unul la PNL (Scripcaru) unul la PSD (Rasaliu), unul la ADN ( Goidescu) și un independent: Ialomițeanu.

Două sunt temele principale ale actualei perioade: dresajul social prin izolare bazat pe nenorocirea Covid 19 și realizarea alegerilor. Nimic nu deranjează aceste teme ale guvenului ,,Orbannis”, deși dacă cifrele pandemiei sunt atât de alarmante pe cît sunt prezentate de mass-media plătită cu generozitate de actualul guvern, atunci vocalul duet de aur al acestei perioade Tătaru – Arafat poate ar trebui se se opună riscului ca milioane de români să stea la cozi în aceași zi doar pentru că procentele PNL sunt în scădere și riscă să se erodeze și mai tare în timpul ce va urma.

La Brașov însă – nu doar, dar aici este mai vizibilă povestea – pregătirea alegerilor are o tentă ridicol-amuzant-enervantă bine marinată în vechi și edulcorate cumetrii împachetate în dosarele băieților cu ochi albaștrii.

Astfel spectacolul de contre și lumini creat să ne orbească bunul simț ,,s-a dezlănțuit” la Brașov odată cu ,,concurența” dintre pedeliștii-peneliști și pedeliștii-pesediști și alte facțiuni ex-PDL, aduce la ,,reîntorcearea din morți” a vechiul FSN reînviat de ,,Frankensteini” de la uzina ,,Ochiul și Timpanul”.

Astfel apar scandaluri în public care să acopere prin zgomote de fond, dar fără fundament, fostele fapte de înfrățire de partid parafate în localuri&locuri ferite vigilent de ochii vulgului votant și stropite din belșug cu contracte din banul public sau îndulcindu-le serbăda existență a pedeliștilor cu rente primite pe linie de partid.

Și pentru că se redeschide din nou sezonul la promisiuni fără substanță – suspendat o perioadă pe motiv de Covid 19, cînd prin încredințare directă pe bază de ordonanțe s-au efectuat noi ,,cadouri” financiare din bugetul public pe bază de încredințări directe către anumite firme de casă, acum, că pușculița de campanie a redevenit rotofee, să vedem cum arată ,,noile” chipuri scoase în politică și în acest an electoral de PDL:

 1. George Scripcaru (PNL) – am tot repetat, viceprimar al Brașovului în perioada 2000 – 2004 impus de Cooperativa din Consiliu Local în fruntea Primăriei Brașov din 2004 și până în prezent. De atunci cam aceleași firme de casă primesc în fiecare an electoral prelungirea contractelor ( ce variază de la peste un million de euro anual – pentru flori de exemplu – la aproximativ 40 de milioane pentru asfaltări). Pe linie politică acesta s-a remarcat prin faptul că a reușit mereu să-și subordoneze Consiliul Local prin trocuri efectuate mai ales cu PSD și cu UDMR. Mai nou coordonează și consilierii PMP. Dacă cu fostul șef al PSD Constantin Niță avea relații cordiale, cu Marius Dunca sunt de-a dreptul acelea de coordonare (și) a filialei pesediste. De aceea mulți din PSD au plecat. Despre PNL ce să spunem? Până de curând le corupea oamenii – vezi cazurile Atomei, N.V. Popa sau Andonache, acum nu mai este nevoie deoarece el este PNL.
 2. Marian Rasaliu (PSD) – așa cum am mai scris om de casă al sefilor din PD, a ajuns în perioada 2004- 2008 vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov la influenţa lui Scripcaru, ale cărui ordine le executa cu sfinţenie, motiv de nervi pentru care preşedintele de atunci al CJ Braşov Căncescu, care  l-a și mutat cu ….birou cu tot într-o debara aflată într-o anexă a CJ.
  Sripcaru îl recompensează pentru fidelitate cu un madat de senator în Parlament în legislatura 2008-2012.
  În „interes de servici”, este ,,trasferat” de partid, probabil de la PD-L (că șomer politic nu a fost niciodată) la PSD, unde preşedintele de atunci, fostul ministru şi parlamentar Constantin Niţă îl ia sub aripa sa şi îi dă un post călduţ de activist, respectiv acela de director la Uzina R.
  Trece în tabăra lui Dunca iar acesta ca recompensă în 2017 îl impune în urma unui troc cu Scripcaru pentru bunul mers al afacerilor pesediste dar şi pedeliste, ca prefect al judeţului pe Marian Rasaliu. Cum prefectul se ocupă şi de verificarea legalităţii actelor emise de către primării, respectiv a hotărârilor de consiliu local, ca prefect Rasaliu s-a remarcat că nu a dat nici măcar un singur aviz negativ hotărârilor promovate de Scripcaru. Nici măcar nu a încercat, pentru a crea un simulcaru de activitate, ceva care să justifice leafa de aproximativ 18.000 de lei.
  El a fost schimbat în decembrie anul trecut cu ,,liberalul” (venit tot pe linia PDL) Văşâi – fostul subordonat la Primăria Predeal şi omul de casă a pedistului ex-primar Mihai Veştea- şi a fost mutat de partid ca administrator al orasului… Zărneşti, unde primar este social-democratul Alexandru Igrişan. Acum el este scos la înaintare de PSD ca și ,,contracandidat” la șefia CJ împotriva liberalului Adrian Veştea.
 3. Gheorghe Ialomițeanu – a fost ministru al finanțelor începând cu data de 3 septembrie 2010  timp de doi ani, urmându-i lui Sebastian Vlădescu. A pus în aplicare decizia triadei Băsescu – Boc – Vlădescu de tăiere a pensiilor și salariilor. Înainte de aceasta el a mai fost timp de patru ani (1997-2001) director general al D.G.F.P. Brașov, iar apoi, timp de 7 ani, a fost director executiv adjunct în cadrul aceleiași instituții. În perioada 2008-2012 a fost sprijinit de PDL condus de Scripcaru să obțină un mandat în Camera Deputaților. Demisionează în iunie anul trecut din PNL pentru ca ulterior să declare că vrea să candideze la Primăra Brașov. Este susținut oficial de ALDE al cărui membru el spune că nu este. Deși Tăriceanu spune invers. .
 4. Ionel Goidescu – afost primar de Predeal din partea PDL. Cum nu a mai fost agreat pentru o nouă candidatură Goidescu pleacă la PER ca președinte la județ al organizației. Reușește un scor foarte bun, devenind al treilea partid din județ cu aproape 10 la sută dar conflictele interne și numeroasele găști din partid îl fac să plece la PRU unde nu stă mult și se transferă la Alternativa pentru Demnitate Naţională (ADN), partidul fostului eurodeputat PSD Cătălin Ivan, din partea căruia vroia inițial să candideze la Primăria Brașov. Se pare că s-a reorientat către CJ Brașov.

Iulian Rinder

COMENTARII

 1. […] Președintele ReStart România, filiala Brașov spune pe pagina sa de facebook indirect cum primarul liberalo/pedelist George Scripcaru sabotează campania la Conssiliul Județean a colegului său liberal Adrian Veștea. Cum, simplu, prietena sa Cristina antonie despre care presa a scris adesea de afacerile bănoase pe care le face cu Primăria Scripcaru SRL de ani (  vedeți lista destul de scurtă în raport cu numărul de articole pe acestă temă de mai jos) prin panotaj publicitar și cu panseluțe în giratorii ) o promovează pe Mariana Câju, cică tot liberală, pentru șefia instituției județene. Scopul? Vi-l spunem noi: Scripcaru îl vrea pe fostul coleg și subordonat la preșidenția CJ Brașov. Despre asta am scris în articolul: PDL și-a nominalizat principalii candidați: unul la PNL (Scripcaru) unul la PSD (Rasaliu), unul la… […]

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.