PDL are pe masa amendamentele USL Brasov

PDL are pe masa amendamentele USL Brasov

0 70

Ministrul de Finante, Gheorghe Ialomiteanu are la varful pixului posibilitatea de a sprijini aeroportul din Brasov. Asta deoarece parlamentarii brasoveni din actuala opozitie au solicitat bani de la bugetul de stat pe 2012 pentru aeroport, spital si refacerea drumului din Hoghiz. Astfel, pana la sfarsitul saptamanii, comisiile parlamentare trebuie sa ia in discutie toate amendamentele pe care alesii brasovenilor le-au depus in vederea obtinerii fondurilor necesare implementarii celor mai importante proiecte.
Aceste proiecte sunt insa, asa cum am mai spus, la bunul plac al ministrului portocaliu de finante, brasoveanul Gheorghe Ialomitianu, dar si a sefilor lui de partid, care conduc tara si impart banii dupa criterii doar de ei stiute. Proiectul de buget pe 2012 a intrat, la inceputul saptamanii, in dezbaterea comisiilor parlamentare pentru avizare. USL-ul a depus peste 8.000 de amendamente, mai putine fata de anul trecut, cand opozitia a propus 11.000, dintre care au fost aprobate doar cateva. Anul acesta, disputele sunt mult mai aprinse intre conducatorii tarii si opozitie, pentru ca portocalii au impartit banii fara a respecta nici macar de fatada legile in vigoare. „Noi consideram ca acest buget a fost facut pe baze nereale. In termeni reali, investitiile scad anul viitor, iar cheltuielile cu bunuri si servicii din domeniul public, in loc sa scada, sa fie un buget de austeritate, cresc in cifrea reale cu 15%. Este un buget nerealist si nelegal, pentru ca se bazeaza, pe de o parte, pe legi neadoptate – e un paradox – respectiv Legea salarizarii unitare pe 2012, sau OUG 273, care modifica Finantele publice sau pe incalcarea celor care sunt in vigoare: Legea educatiei prevede alocarea a 6% din PIB pentru invatamant sau 1% pentru Justitie”, a declarat Mihai Dontu, deputat PNL de Brasov. Liberalii au depus peste 2.400 de amendamente. Ele au avut ca subiect alocarea de fonduri pentru investitii majore, care sunt in derulare, dar si bani pentru co-finantarea unor lucrari extrem de importante care au primit alocaari financiare europene. El a mai declarat ca ,,personal am depus 30 de amendamente. Unele vizeaza investitii de fond pentru judet, respectiv aeroportul Brasov-Ghimbav. La fel, o investitie majora este si cea privind finalizarea reparatiilor la Spitalul Judetean, precum si inceperea lucrarilor la Spitalul de urgente de la Harman. O alta la fel de importanta, in opinia mea si a cetatenilor care locuiesc in zona este si DJ 104 – acel drum dintre Sercaia si Hoghiz, nereparat de atatia ani si pe care Guvernul l-a ignorat pana acum”, a mai spus Mihai Dontu.
Dincolo de povestile oficiale cu laitmotivul ,,nu sunt fonduri” amintim că Serviciul Roman de Informatii (SRI) va avea un buget de aproximativ 989 de milioane de lei, ceva mai mai mare decat cel acordat in 2011 iar bugetul Serviciului de Protectie si Paza (SPP) a fost majorat de Comisiile reunite de aparare din Parlament cu 18 milioane de lei. Pentru ca, asa cum se stie, servicile secrete sunt cainii de paza ai democratiei. Sau gresim noi si servicile secrete sunt piloni pe care se poate construe dictatura cu fata umana. Ramane ca dumneavoastra sa stabiliti. Merita amintit insa ca, in schimb, bugetul Sanatatii a fost aprobat in forma trimisa de Guvern de comisiile de specialitate ale Parlamentului, mai exact in minus fata de anul trecut. Avizul comisiilor parlamentare este doar consultativ, iar proiectul bugetului pe 2012 va intra in dezbaterea plenului pe 12 decembrie.
Sandu Dumitru

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.