PDL – 105 candidati la functiile de conducere

PDL – 105 candidati la functiile de conducere

0 100

Comisia de organizare a Conventiei Nationale a Partidului Democrat Liberal (PDL) a centralizat, vineri, lista candidaturilor la functiile de conducere in Biroul Permanent National (BPN), in cursa pentru ocuparea celor 30 de functii din BPN inscriindu-se 105 de candidati, a anuntat, vineri, presedintele comisiei, Sulfina Barbu. Liderul PDL a precizat ca listele nominale cu candidaturile la functiile de conducere din partid, altele decat cele de presedinte, vor fi transmise luni seara catre Organizatiile judetene spre validare si abia dupa aceea vor fi facute publice.
„In Consiliul National de Coordonare din 15 mai se vor alege 30 de functii pentru Biroul Permanent National (BPN) si 14 functii pentru cele doua comisii, membrii celor doua comisii – Comisia de Integritate, Statut si Litigii (CISL) si Comisia Revizie si Control (CRC)”, a precizat Sulfina Barbu.

Aceasta a prezentat numarul candidatilor pe categorii de functii, subliniind ca din centralizare rezulta ca gradul de reprezentativitate la nivel teritorial este acoperitor, existand candidaturi din 37 dintre cele 48 de filiale judetene ale PDL, precum si in ceea ce priveste echilibrul existent intre candidaturile despuse de membrii mai tineri ai partidului si cei mai cu experienta in partid.
„Din analiza candidaturilor depuse am constatat ca viitoarea conducere a Partidului Democrat Liberal va avea o reprezentare echilibrata teritorial. Avem candidaturi din 37 de filiale ale PDL. Totodata, din totalul de 48 de filiale ale partidului, doar din 11 nu au fost depuse candidaturi la functii in Biroul Permanent National, dar asa cum spuneam, structura de conducere a PDL are in componenta sa trei secretari generali adjuncti, pe regiuni istorice, astfel ca va exista o reprezentare teritoriala la nivelul Biroului Permanent National”, a declarat presedintele Comisiei de organizare a Conventiei Nationale a PDL.

Cat priveste raportul candidaturilor sub aspectul membrilor cu experienta si al celor mai tineri din partid, Sulfina Barbu a apreciat ca si din acest punct de vedere exista un echilibru.
„Am mai constatat ca avem o reprezentare echilibrata intre membrii cu experienta in Partidul Democrat Liberal in structurile de conducere, dar si membrii mai tineri. Sunt pregatiti sa-si asume responsabilitati in functii de conducere la nivel national in PDL”, a mai declarat Sulfina Barbu.

Aceasta a dat si cateva exemple concrete de candidati tineri.
„Printre candidati avem, de exemplu, parlamentari aflati la primul mandat si care nu au mai facut parte din Biroul Permanent National. Cateva exemple – Theodor Paleologu, Sever Voinescu, Stefan Pirpiliu, Alin Popoviciu, Brandusa Novac. De asemenea, din randul europarlamentarilor care nu au facut parte din conducerea PDL avem candidatura doamnei Monica Macovei pentru functia de vicepresedinte. Si ministrii tineri ai partidului care nu au facut parte din BPN candideaza. Domnul Teodor Banconschi pentru functia de prim-vicepresedinte, si domnii Daniel Funeriu si Traian Igas pentru functii de vicepresedinte”, a mai declarat Sulfina Barbu.

Liderul PDL a afirmat ca prezenta membrilor mai noi intre candidati, alaturi de cei mai experimentati, demonstreaza ca „PDL are o resursa umana generoasa, o resursa umana bine calificata”.
„Aceasta reprezentare este un argument in plus ca nu exista tensiuni sau neintelegeri in Partidul Democrat Liberal indiferent ce motiune au ales sa sustina candidatii la functii de conducere a PDL. As mai preciza ca pentru functia de presedinte (…) pentru CISL exista doi candidati si pentru cea de presedinte a CRV doi candidati. Cei doi presedinti de comisii vor fi alesi in Conventia Nationala in data de 14 mai. Celelalte functii se aleg a doua zi, in Consiliul National de Coordonare”, a mai spus Sulfina Barbu.

Aceasta a precizat ca pentru ocuparea celor opt functii de membru in CISL sunt depuse 14 candidaturi, iar pentru cele sase functii de membru in Comisiei de Revizie si Control (CRC) exista opt candidaturi, iar pentru functia de presedinte al CRC o singura candidatura”, a anuntat Sulfina Barbu.

Aceasta a precizat ca numarul delegatilor alesi si cu drept de vot care vor fi prezenti la Conventia Nationala a PDL din 14 mai este 1.409, acelasi numar de delegati fiind aprobat si pentru Consiliul National de Coordonare al PDL din 15 mai.

Sulfina Barbu a confirmat si cateva dintre candidaturile la conducerea PDL.
„Pentru functiile de prim-vicepresedinte candideaza Roberta Anastase, Teodor Baconschi, Cristian Boureanu, Gheorghe Flutur, Sorin Frunzaverde, Constantin Ostaficiuc si Theodor Paleologu”, a precizat Barbu. Ea a mentionat ca pentru presedintia CISL candideaza Daniel Buda si Marian Jean Marinescu. La finalul conferintei sale de presa, presedintele Comisiei de organizare a Conventiei Nationale a PDL a confirmat faptul ca Adriean Videanu, Theodor Stolojan si Gheorghe Falca nu si-au mai depus candidaturile pentru o functie de conducere in PDL.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.