PD va cere in instanta incetarea Aliantei D.A.

PD va cere in instanta incetarea Aliantei D.A.

0 114

PD in opozitie? Dupa doi de mandat la PUTERE, Alianta D.A. s-a spart si in sfarsit, cel putin din declaratii, Romania are si OPOZITIE. „Premierul Tariceanu vrea sa scoata PD de la guvernare fara a rupe protocolul Aliantei DA. Ceea ce este imposibil”, spune liderul democratilor, Emil Boc. De aceea, PD va cere in instanta constatarea incetarii Protocolului Aliantei D.A., ca urmare a anuntului premierului de realizare a unei noi echipe guvernamentale formata din PNL si UDMR, a anuntat Boc, care a sustinut ca astfel PNL a indeplinit visul PSD de a destrama Alianta.


Vicepresedintele PNL Teodor Melescanu a declarat, luni, dupa sedinta Biroului Politic Central al partidului, ca liberalii nu vor solicita denuntarea Protocolului Aliantei PNL-PD, subliniind ca liberalii doresc sa duca la indeplinire obligatiile asumate. „Din punctul nostru de vedere, Protocolul Aliantei PNL-PD nu a fost denuntat, in orice caz nu de catre noi. Doresc sa adaug ca PNL nu va cere in instanta denuntarea acestui protocol, pentru ca avem niste obiective pe care ni le-am asumat, iar obligatia este sa le ducem mai departe”, a declarat Melescanu.


Intrebat daca protocolul Aliantei D.A. va fi rupt, Tariceanu a negat. „Protocolul Aliantei nu se rupe”, a spus liderul PNL.


?


Conform prevederilor Legii partidelor, Alianta Dreptate si Adevar PNL-PD se poate desfiinta printr-o hotarare a Tribunalului Bucuresti, singura institutie care poate opera modificari in Registrul aliantelor politice. Legea partidelor prevede ca inregistrarea si radierea aliantelor politice operate in Registrul aliantelor politice se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Registrul aliantelor politice este instrumentul legal de evidenta pentru aliantele politice, in care poate opera doar Tribunalul Bucuresti.


Alianta D.A., condusa in prezent de Calin Popescu Tariceanu si Emil Boc, a fost constituita in septembrie 2003 de PNL si PD, semnatarii protocolului acestei aliante politice fiind presedintii de la acea vreme ai celor doua partide, Theodor Stolojan si Traian Basescu.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.