PD-ul a ramas fara Putere, doar cu aroganta!

PD-ul a ramas fara Putere, doar cu aroganta!

0 108

Dupa ce va fi rezolvata scoaterea PD-ului de la Ciolanul Puterii, la nivel central tavalugul schimbarilor va cobori si la nivelele judetene si locale. Cum era de asteptat, razboiul dintre PNL si PD, dintre Cancescu si Scripcaru va intra intr-o noua faza si poate ca vom asista la constituirea unei adevarate opozitii la Brasov. Nimeni nu a putut spune ca la Brasov a fost Opozitie in ultimii ani. PSD-ul, fara oameni politici care sa cunoasca si “partitura” ce se “canta” in opozitie, a pierdut primari sau consilieri prin excluderi sau migratie, a pactizat cu o parte a puterii, a traversat acesti ani cu ochii pe procentele tot mai scazute din sondaje.


?


Dau Ghise la schimb cu Danu!


Se vor face schimbari? Da! Si nu putine. Toate schimbarile vor avea ca unic scop diminuarea PD-ului in teritoriu.


Doar la prima vedere putem spune ca toti cei care vor fi schimbati, (de oamenii ai ?noii ?puteri) vor fi rodul negocierilor “mariajului ” de conjunctura PNL-UDMR.


Nimeni si nimic nu va fi schimbat fara consultarea si acordul PSD. Este si firesc, atata timp cat puterea nu este la acest Guvern minoritar bicolor ci la PSD in …Parlament. Romania, in perioada urmatoare, nu va mai fi condusa nici de la Palatul Victoria si nici de la Cotroceni ci din biroul senatorial de la Palatul Kisselef.


Sigur, prima schimbare va fi la nivelul Prefecturii. Nu am vrut sa spun INSTITUTIA PREFECTULUI, cum suna eticheta astazi, pentru ca aici, institutional vorbind, va fi prima schimbare. De acolo (Franta) de unde noi ne-am inspirat in organizarea administrativa, se vorbeste de Prefectura (institutie) si nu de o institutie a unui om (prefectul – un tar judetean). In cladirea din centru Brasovului, conducerea era asigurata de un tertet: prefect plus doi subprefecti, PD-PNL-UDMR (Danu – Szakal – Dontu), cu examenele in regula de inalti functionari publici, raman tot la cheremul celor care i-au promovat. Aici se va face schimbarea, pentru ca prefectul este si ramane seful administratiei judetene.


Sunt mai multe variante avansate pentru discutii si testarea opiniei publice. Un Ghise, amic vechi si de nadejde a lui Cancescu, Szakal un tanar bine pregatit, care s-a implicat puternic in administratia judetului si care promite. Sunt avute in vedere si nume de consilieri judeteni si municipali.


Ioan Ghise este varianta cea mai putin valabila si credibila date fiind contraperformantele din perioada in care a fost primar sau relatia dovedita de colaborator al securitatii. Ambele sunt extrem de atacabile si sunt evident blocaje greu de depasit in cazul unei eventuale numiri.


Reactia extrem de slaba a PD-ului la schimbarile preconizate, vine de la primarul Scripcaru, presedintele democratilor brasoveni dar si vicepresedinte al partidului la nivel central: prefecti apolitici, descentralizare, deconcentrare, etc. Doar vorbe, care ascund o mare suparare si multa neputinta.


Schimabarile la aceste nivele vor veni dupa sarbatorile pascale si nu va fi crutat nimeni. Scuze! Dau un prognostic – un singur PD-ist va scapa de la schimbare. Detalii despre acesta in numarul viitor.


?


Horia D.R.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.