PD si PLD se vor intalni in aceasta saptamana

PD si PLD se vor intalni in aceasta saptamana

0 280

Spre dezamagirea si mahnirea liberalilor, colegii lor de Alianta, democratii, au anuntat ca sunt dispusi sa colaboreze cu ceata lui Stolojan. Potrivit presedintelui PD, Emil Boc, de luni incolo, in oricare dintre zile ar putea avea loc o discutie cu fruntasii PLD. Boc a justificat gestul liderilor PD de a colabora cu Partidul Liberal Democrat prin dorinta de a mentine electoratul Aliantei DA de aceeasi parte impotriva PSD. „Este nevoie de parlamentarii PLD avand in vedere echilibrul extrem de fragil in Parlament al coalitiei guvernamentale”, spune Emil Boc.


Referitor la afirmatiile liberalului Ludovic Orban privind faptul ca PD va incerca curand sa faca o alianta cu viitorul Partid Liberal Democrat, Boc s-a intrebat retoric: „Si cu cine vor sa avem majoritate? Cu PSD?”.


?


PNL in Opozitie?


Raspunsurile unor liberali la decizia democratilor au imbracat forme radicale. Presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, a declarat ca sansa ca Partidul National Liberal sa continue programul de guvernare nu este foarte mare, pentru ca este greu sa asiguri stabilitate cand este evident ca ai parteneri care asteapta momentul potrivit sa-ti dea branci de pe piedestal. „Nu va trece mult timp si PD va incerca sa faca o alianta cu cei care au fugit din PNL. Este anormal ca democratii sa doreasca deja sa se alieze cu partidul platformistilor – PLD -, desi acesta nici nu a fost inca inregistrat. Amintesc PD ca partenerul lor este PNL, nu niste transfugi intorsi cu cheia”, a spus Orban.


Prin urmare, vicepresedintele PNL considera ca formatiunea pe care o reprezinta ar trebui sa isi asume rolul de partid de opozitie, atata vreme cat PD incearca sa inlocuiasca PNL cu PLD in cadrul Aliantei D.A.


?


La randul sau, Calin Popescu Tariceanu catalogheaza drept un gest inamical disponibilitatea Partidului Democrat de a discuta cu Partidul Liberal Democrat. Potrivit acestuia, PLD intentioneaza sa distruga Partidul National Liberal si a catalogat declaratiile reprezentantilor acestei formatiuni de atragere la unitate in cadrul PNL drept o minciuna. „Stolojan e teleghidat si conditionat de trecutul lui, un personaj rasuflat care ar trebui sa isi vada de batranetile lui”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.