PD-L: Santaj la PSD!!

PD-L: Santaj la PSD!!

0 172

Actiunile PC-L de distrugere a vechilor aliante facute de PSD nu mai sunt ascunse trecand dincolo de usile inchise ale cabinetelor. Ministrul Transporturilor, senatorul PDL Radu Berceanu, a declarat, luni, inaintea sedintei BPCC, ca un „menage a trois” intre PSD, PDL si PNL, dat de situatia in care PSD si PDL au o colaborare la nivel central, iar PSD si PNL alta colaborare, la nivel local, nu este posibil.
„Daca vrei sa te casatoresti cu cineva, trebuie mai intai sa desfaci casatoria de dinainte. Nu poti sa faci, asa, un menage a trois”, a aprecizat Berceanu, referindu-se la faptul ca PSD si PDL, ca parteneri in coalitie, au semnat un protocol de colaborare la nivel central, iar PSD si PNL are, la nivel local, diferite aliante cu PNL.
Berceanu a spus ca problema protocoalelor de colaborare la nivel local nu a fost reglementata in scris in protocolul de colaborare dintre PSD si PDL.
Totodata, Berceanu a adus in discutie situatia existenta in Dolj, unde PSD are o alianta, la Consiliul Judetean, cu PNL.
La randul sau, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a apreciat ca incheierea protocoalelor de colaborare intre PSD si PDL, la nivel local, ar fi „o dovada de incredere intre cele doua partide”.
„Majoritatile in Consiliile Judetene s-au facut la un moment dat, cand PSD avea alta colaborare cu PNL. Despre altceva discutam acum, cand Guvernul este realizat de cele doua partide (PSD si PDL, n.r.)”, a spus Blaga.
Surse din PSD au declarat, saptamana trecuta, pentru MEDIAFAX, ca PSD ar putea numi unilateral sefii serviciilor descentralizate aflate in subordinea ministerelor conduse de social-democrati in judetele in care PSD nu ajunge la un acord cu PDL pentru distribuirea acestor functii.
Surse din PSD au aratat ca aceasta varianta a fost discutata intrucat neintelegerile dintre PDL si PSD persista la nivel local, in aproape zece judete, in ceea ce priveste numirea sefilor de agentii si servicii deconcentrate.
Dincolo de nenintelegerile legate de impartirea cascavalului din serviciile publice deconcentrate sau descentralizate, PD-L cu mult pragmatism loveste la baza PSD. Destabilizarea PSD la nivelul judetelor atrage dupa sine si o ruptura si la ultimul nivel administrativ – consiliile locale, toate acestea ducand la ruptura unor aliante traditionale cu PNL sau UDMR. Aceasta mutare, extrem de parsiva reprezinta strategia principala, exact ce isi doreste PD-L: un PSD singur, fara aliati si vulnerabil.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.