PD-L nu poate deveni Partidul Popular din Romania.

PD-L nu poate deveni Partidul Popular din Romania.

0 100

In cazul in care si-ar schimba denumirea in Partidul Popular din Romania, asa cum vrea inclusiv Vasile Blaga, democrat-liberalii ar avea ceva probleme. Si asta pentru ca cineva le-a luat-o inainte.
Propunerea avansata de deputatul democrat-liberal Sever Voinescu si sustinuta de secretarul general Vasile Blaga ca PD-L sa-si schimbe denumirea in Partidul Popular s-ar putea dovedi o mutare nu prea usoara, ba poate chiar fara spor. Si asta pentru ca, potrivit Registrului partidelor politice, exista deja o formatiune cu numele acesta, Partidul Popular din Romania, inca din 2003. Acest partid l-ar avea drept presedinte pe Aurelian Radulescu.

Legea partidelor politice e interpretabila in situatia in care PD-L ar vrea sa devina Partidul Popular, pur si simplu, fara sintagma „din Romania”.
„Fiecare partid politic trebuie sa aiba denumire integrala, denumire prescurtata si semne permanent proprii. Denumirea integrala, denumirea prescurtata si semnul permanent trebuie sa se deosebeasca clar de cele ale partidelor anterior inregistrate, fiind interzisa utilizarea acelorasi simboluri grafice, oricare ar fi figura geometrica in care sunt incadrate.”

Prim-vicepreºedintele PD-L Theodor Stolojan spune ca ideea schimbarii denumirii nu este noua. Ea a mai fost avansata si acum doi ani.
„S-a discutat si cu ocazia fuziunii PD cu PLD si la vremea respectiva a fost o discutie pe tema asta. Nu s-a facut pentru ca urma imediat momentul alegerilor si e nevoie de un timp pentru oameni sa se obiºnuiasca cu ideea. E un moment propice acum sa discutam si vom analiza atunci si existenþa acestui Partid Popular din Romania.”

Istoric vorbind, de-a lungul timpului au mai existat partide cu denumiri apropiate: PNL si PNL- Campeanu, de pilda, dar acestea nu fusesera infiintate conform legii partidelor din 2003.

Pedelistii au insa si o alternativa pentru a deveni PPR. Sa fuzioneze cu formatiunea care poarta aceasta denumire acum.

Ca fapt divers, pe langa PPR in Registrul partidelor politice mai sunt inregistrate si alte partide populare: Partidul Popular Crestin (PPC), condus de fostul þaranist Vasile Lupu (tipul acela gras cat un butoi de Vrancea), Partidul Popular Agrar (PPA) si Uniunea Populara Social Crestina – UPSC, a fostului sef al SIE, Ioan Talpes.

Si cand te gandesti cate minciuni ascund aceste initiale!
Curios sunt insa cam ce pritocesteTraian Basescu prin vreun iatac de tainita din podul Palatului Cotroceni. Caci nu este aproape nimeni atat de fraier incat sa-l creada ca, in 2014, la sfarsitul acestui mandate, se va retrage prin pustietatile oceanelor, cand politica i-a adus, in afara unor lauri buni de folosit la tocana vietii actuale, si averi inca necunoscute, dar banuite, averi mult mai mari decat bisnita cu blugi si tigari de contrabanda.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.