PD-L ia in calcul ca Executivul sa demisioneze

PD-L ia in calcul ca Executivul sa demisioneze

0 141

UDMR a transmis democrat-liberalilor ca va vota motiunea de cenzura, in aceste conditii PD-L luand in calcul variata ca Emil Boc, si dupa el toti membrii Guvernului, sa demisioneze, au declarat surse oficiale pedeliste pentru o agentie de stiri.
Duminica seara, reprezentantii UDMR (Marko Bela, Kelemen Hunor si Laszlo Borbely) au avut o intalnire cu lideri ai PD-L (Vasile Blaga si Adriean Videanu), care le-au cerut reprezentantilor Uniunii sa spuna daca voteaza motiunea si daca, in eventualitatea ca Executivul pica, sunt dispusi sa intre in Guvern cu PD-L.
UDMR i-a informat pe cei de la PD-L ca in acest moment nu se intrunesc conditii pentru formarea unui Guvern si ca vor vota motiunea de cenzura pe care au initiat-o.
„Nu dorim sa intram in niciun fel de Guvern inainte de alegeri, nici tehnocrat, nici de alta natura. Exista posibilitatea constitutionala ca acest Guvern, daca pica, sa devina interimar pana la alegeri si sa aiba posibilitati limitate, sa nu emita ordonante de urgenta pana la prezidentiale si nici sa-si asume raspunderea”, le-au spus reprezentantii UDMR celor de la PD-L.
In aceste conditii si pentru a evita ca Executivul sa fie demis in Parlament, solutia PD-L pe care o ia in calcul ar fi ca Emil Boc sa-si dea demisia si dupa el intregul Guvern, au mai declarat aceleasi surse.

Luni, ultima sedinta a Guvernului Boc?

Guvernul s-ar putea reuni luni dupa-amiaza in sedinta, au declarat surse guvernamentale, o posibila tema de discutie fiind decizia pe care CCR o va lua in cazul sesizarii PD-L referitoare la motiunea de cenzura a opozitiei, decizie aproape sigura in favoarea motiunii.
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) va dezbate azi sesizarea Partidului Democrat-Liberal privind neconstitutionalitatea motiunii de cenzura, firul de pai de care s-au agatat pedelistii.
Premierul Emil Boc a declarat, saptamana trecuta, ca Guvernul isi va continua activitatea, dar fara a mai adopta ordonante si ordonante de urgenta, pana la numirea unui nou Cabinet, in cazul in care Parlamentul va aproba motiunea de cenzura
In cazul unei demisii a Cabinetului Boc, presedintele Traian Basescu va propune un premier, probabil tot pe Emil Boc, care se va prezenta in fata Parlamentului cu o noua echipa, probabil o carpeala de circumstanta pentru circa doua luni.
PNL si UDMR au depus o motiune de cenzura impotriva Guvernului Boc, dupa ce ministrii PSD au demisionat in grup din Executiv.
Cabinetul Boc II, „11 impotriva Romaniei” conform titlului Motiunii, este unul de conjuctura, toate fotoliile de ministri fiind ocupate de democrat-liberali, fiecare stand pe cate doua fotolii.
Motiunea de cenzura va primi un vot maine, 13 octombrie, in Parlament. Daca PNL, UDMR si PSD voteaza motiunea, asa cum sustin la nivelul declaratiilor liderii celor trei formatiuni politice, Cabinetul Boc cade in aceeasi zi.
Oare cine il va mai ridica?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.