PD-L guverneaza singur

PD-L guverneaza singur

0 214

Dupa depunerea demisiilor de catre ministrii PSD, conform scenariului, premierul Emil Boc a convocat pentru joi seara o sedinta de Guvern.
Inaintea sedintei extraordinare de guvern, care a inceput la ora 20.00, premierul Emil Boc a anuntat si noua componenta a Executivului.
Iata cum arata noua gaselnita politica:

• ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, va fi interimar la Ministerul Muncii,
• ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, la Ministerul Agriculturii,
• ministrul Economiei, Adriean Videanu, va fi interimar la Ministerul Sanatatii,
• ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, este interimar la Ministerul de Externe,
• ministrul Turismului, Elena Udrea, la Ministerul Mediului,
• ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu, la Ministerul pentru IMM,
• ministrul Tineretului si Sportului, Sorina Placinta, va fi ministru pentru relatia cu Parlamentul.
Ca o noutate si premierul Emil Boc si-a retinut un post, se va ocupa si de ministerul educatiei.

Traian Basescu scenarist si regizor?
Ministrul Dezvoltarii Regionale, Vasile Blaga, a fost desemnat, prin drecret, de presedintele Traian Basescu ca interimar pentru posturile de vicepremier si ministru al Administratiei si Internelor.
Conform strategilor de la PD-L&Cotroceni acest Guvern interimar urmeaza sa se prezinte in fata Parlamentului, in interval de 45 de zile, pentru a fi validat de forul legislativ.
Presedintele Traian Baseascu a anuntat joi seara ca a semnat decretele de revocare a tuturor ministrilor care au demisionat, in aceeasi zi, din Cabinetul condus de Emil Boc.
„La solicitarea primului-ministru, am semnat decretele de revocare a tuturor ministrilor care au demisionat astazi din Cabinet”, a declarat seful statului, la Palatul Cotroceni.
Presedintele Traian Basescu a declarat, la Palatul Cotroceni, ca in perioada urmatoare premierul Emil Boc va trebui sa gaseasca formule de a asigura o majoritate in Parlament pentru Guvernul pe care il conduce.
„In perioada urmatoare, in perioada de 45 de zile cat dureaza interimatul, primul-ministru va trebui sa gaseasca formule de a-si asigura o majoritate in Parlament, in asa fel incat sa poata sa mearga cu un nou Guvern in fata Parlamentului la momentul pe care il va considera oportun. Eu sper sa nu dureze 45 de zile”, a spus Traian Basescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.