PD-L a pierdut capitala!

PD-L a pierdut capitala!

0 63

In ciuda sustinerii prezidentiale si a dezicerii de guvernare, ceea ce a oprit eroziunea fireasca a unui partid aflat la putere, PD-L a inceput coborasul. Partidul prezidential a pierdut capitala, unde Primaria Generala a fost castigata de independentul Sorin Oprescu.
Vasile Blaga, plimbat de mana de presedinte in toata campania pentru turul al II-lea a pierdut cu o diferenta fara echivoc. Sunt voci care spun ca Basescu incepe sa devina piatra de moara a PD-L.
Si la sectoarele capitalei PD-L sta prost, reusind sa castige (in ambele tururi de scrutin) doar doua sectoare.
Nici in tara situatia nu este roz. In turul al doilea democrat-liberalii au pierdut inca un mare oras, Iasiul, castigat de PSD. Din punct de vedere al mandatelor de consilieri locali, la nivel de tara, PD-L a fost devansat de PSD, conturandu-se pentru perioada urmatoare un curent nu atat pro PSD cum spun unii, cat anti-PD-L si anti-presedinte.
Asadar, rolul de locomotiva al lui Basescu a incetat. La alegerile generale PD-L va trebui sa conteze pe personalitatile locale, acestea fiind inca resurse puternice pentru un scor cat de cat rezonabil. In ce-l priveste pe presedinte, s-ar putea sa se apropie de final. A ars ca o torta care acum fumega urmand sa se stinga.
Semn ca ne rupem de cel mai iubit fiu al poporului?

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.