PC nu mai sutine un Guvern cu UDMR

PC nu mai sutine un Guvern cu UDMR

0 115

Dan Voiculescu a anuntat in acest weekend ca partidul sau nu va sustine in Legislativ un Cabinet din a carui componenta sa faca parte UDMR si PD, dupa ce acelasi Dan Voiculescu afirma ca PC este dispus sa sprijine un Executiv care sa inculda si formatiunea maghiarilor. Dan Voiculescu a motivat intoarcerea la 180 de grade a conservatorilor prin punctul de vedere categoric exprimat de o serie de lideri de filiale impotriva sprijinului pentru un Cabinet in care sa fie inculsa UDMR. „Hotarirea Biroului Politic al PC este definitiva si irevocabila. Punctul meu de vedere de intelegere a premierului in discutia pe care am avut-o cu el nu poate fi contrapus in vreun fel hotaririi Biroului Politic”, a explicat Voiculescu. Presedintele PC i-a acuzat pe liderii maghiari Marko Bela si Gyorgy Frunda ca incalca legea fundamentala, pentru ca doresc autonimia teritoriala pe criterii etnice si declara ca nu reprezinta Romania in organismele internationale.


„Ne intereseaza mai putin daca Tariceanu va asculta de punctul nostru de vedere. Are libertatea sa o faca sau nu, raspunderea ii apartine”, a intarit Voiculescu. Presedintele PC a declarat ca partidul sau nu a purtat niciun fel de negocieri cu premierul Tariceanu pentru intrarea la guvernare, desi cu o saptamina in urma sustinea contrariul. „V-am spus ca, in urma cu cateva luni de zile, premierul ne-a invitat la guvernare. si i-am spus nu, iar acum am reconfirmat faptul ca nu am purtat niciun fel de negocieri pentru intrarea la guvernare”, precizat Voiculescu. Rezolutia votata duminica de conducerea centrala a PC in care ii cere sefului Executivului sa nu includa PD si UDMR in formula guvernamentala ce va fi propusa Parlamentului a fost votata cu un singur vot impotriva, cel al liderului de Hunedoara, Petru Marginean.


Documentul adoptat de PC are cinci puncte, iar solicitarile conservatorilor vizeaza flexibilizarea Cabinetului sau constatarea de catre premier a faptului ca programul de guvernare este perimat. De asemenea, in rezolutie, PC ii cere premierului sa solicite un nou vot de investitura pentru un program bazat pe Strategia postaderare. „Parlamentarii PC sunt mandatati sa respinga la vot un viitor Cabinet care nu va tine cont de solicitarile PC”, se mai arata in rezolutie. „in cazul in care premierul va amana restructurarea guvernului, PC, ca partid de opozitie, va actiona prin mijloace parlamentare pentru caderea actualului Cabinet in Parlament”,?conchide documentul mentionat.


Marius OLA


?


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.