PC cere demisia lui Emil Boc

PC cere demisia lui Emil Boc

0 114

Partidul Conservator solicita demisia premierului Emil Boc din cauza „gestionarii frauduloase a economiei”.
Intr-un comunicat remis presei si semnat de presedintele PC, Daniel Constantin, concervatorii cer pe langa demisia premierului Emil Boc si „demiterea membrilor Comitetului de Reglementare, eliminarea acestora din cadrul ANRE si din unitatile apartinand sistemului energetic”.
In comunicat se sustine ca Romania se afla la un pas de procedura de infringement si se aminteste de ancheta pe care o face in Romania, comisarul european Joaquin Almunia, in domeniul „deficiente de management existente in sistemul energetic „
„Avem in vedere ancheta efectuata in Romania de comisarul european Joaquin Almunia in domeniul cunoscute
deficiente de management existente in sistemul energetic , deficienta prin care se acorda, pe sub masa, ajutoare de stat prin ocolirea pietelor concurentiale. Desi Romania este tara membra a Uniunii Europene din 2007, iata ca dupa patru ani in care guvernele au raportat Comisiei respectarea legislatiei europene suntem la un pas de infringement. (…) PC cere, pe langa demisia primului ministru, principalul responsabil pentru situatia actuala, demiterea din functie a membrilor Comitetului de Reglementare, eliminarea acestora din cadrul ANRE si din unitatile apartinand sistemului energetic, cu interdictia de angajare a acestora in sectorul public in urmatorul interval de 5 ani”, se precizeaza in comunicat.
Daniel Constantin a amintit ca dupa „marele scandal al energiei”aparut ca urmare a atentionarii facute de Jeffrey Franks in februarie privind incalcarea conventiei europene prin ajutorul de stat mascat in furnizarea de gaze ieftine unor consumatori „ajutati’ de guvern, „rabufneste din nou scandalul MACRO-ALRO si ARCELOR-SIDEX”.

„Aceste companii achizitioneaza, de data aceasta, energie electrica ieftina cu motivatia existentei acesteia in sfera de productie a Hidroelectrica” se scrie in document.

Conservatorii sustin ca unul dintre cele mai grave motive de stagnare a Romaniei in criza profunda in care se afla este „inexistenta unei piete reale, libere, de energie pentru peste 80% din energia tranzactionata”.

„Consideram aceasta grava crima economica, indreptata impotriva interesului general, ca apartinand nemijlocit domnului Emil Boc”, a sustinut Daniel Constantin.
El a adaugat ca, potrivit Legii Energiei nr. 13 /2007, unde la art. 7, autoritatea competenta in sectorul energiei electrice este Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, institutie publica autonoma de interes national, cu personalitate juridica, aflata in coordonarea primului-ministru.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.