Pazea – vine votul uninominal!

Pazea – vine votul uninominal!

0 136

?


Cu multa strangere de inima, impinsa de o parte a presei – atenta la vointa cetateanului, ?clasa politica romaneasca a reusit sa depuna proiectul de lege pentru votul uninominal.


In sfarsit, presedintele Comisiei pentru elaborarea Codului electoral, ministrul Mihai Voicu, a depus la Biroul Permanent al Senatului proiectul legii privind introducerea votului uninominal. Proiectul are ca initiatori 114 parlamentari de la PNL, PSD si PD.


Proiectul mentine pragul de 5%, reducerea numarului de parlamentari si prezentanta romanilor de pretutindeni in Parlament.


Reamintim ca in definitivarea proiectului o contributie majora a avut societatea civila.


Poate ca ?Cristian Parvulescu are dreptate: “Am trecut un prag, un prag psihologic; asta nu inseamna ca batalia este castigata. Dar proiectul de lege a intrat in faza sa parlamentara Sper ca procedura de urgenta sa insemne intr-adevar discutarea rapida a legii – poate, cine stie, intr-o sesiune extraordinara in luna august”.


Pentru a intra la vot proiectul va trebui sa treaca prin dezbaterea comisiilor parlamentare, care vor intra vacanta si deci o prima intarziere si amanare.


Noi cerem liderilor politici si propunem parlamentarilor, pentru a mai spala ceva din imaginea extrem de proasta pe care o au in fata poporului roman, sa se mobilizeze si sa vina cu o sesiune extraordinara pentru dezbaterea a doua mari proiecte absolut necesare pentru cotitura pe care trebuie sa o faca aceasta Romania.


Nu ne mai indoim (ne-au fost deja promise pana la sfarsitul lunii iunie a.c.), ca ?aprobarea votului uninominal si pachetul legislativ legat de restructurarea serviciilor de informatie de catre Parlament va restructurara cu adevarat clasa politica romaneasca.


?


Horia D.R.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.