Pauza de masa – ce si cum

Pauza de masa – ce si cum

0 139

S-a constatat ca numarul accidentelor de munca este in crestere dupa pauza de masa. Pare paradoxal, caci dupa pauza angajatul ar trebui sa treaca la treaba cu oarece forte proaspete. Oare ce scartaie aici?


De fapt stim cu totii cam ce se intampla in pauzele de masa. Multi angajati, mai ales eternul feminin, care dupa orele de program preia postul de gospodina, se duc in pauza de masa dupa cumparaturile necesare familiei.


Altii renunta la pauza de masa pentru a mai rezolva din problemele de serviciu, multi dintre acestia dorind sa demonstreze sefului ce buni sunt si sperand astfel la avantaje.


Toate acestea sunt insa greseli cu repercursiuni asupra randamentului in partea a doua a zilei de lucru, indifferent ca este vorba de birou sau munca fizica.


Numai un lucrator cu fortele improspatate poate da si in a doua jumatate a zilei randamentul cerut la parametri maximi


Pe langa acestea mai apare si problema hranei din timpul pauzei. Caci o mancare continand grasimi multe, mai ales animale, pica greu la stomacul care trebuie sa depuna un efort suplimentar pentru digestie, scazand astfel randamentul in celelalte directii.


Iar ca sa nu se intre in pauza de pranz cu o pofta si foame de lup, este bine ca, pe parcurs, sa se ia cate o mica gustarica sub forma de diverse produse usoare de patiserie sau fructe, care au un continut de vitamine si minerale ridicat.Astfel, in pauza propriu-zisa, nu mai este necesara o mancare grea, gen Hamburger sau “Caini fierbinti” ( vestitii Hot-doggs ), ci este deajuns un sandwich sau doua, insotite de ceva cruditati – legume sau fructe.


Incercati, va rog !


?


Dan Bota???

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.