Patul anti-seismic

Patul anti-seismic

0 103

Ca raspuns la cutremurele devastatoare care au afectat China in ultimii ani, Wang Wenxi, un pensionar chinez in varsta de 66 de ani, a construit un pat care ofera protectie totala in caz de seism, relateaza AFP.
”Seismele din Wenchuan si Yushu au facut foarte multe victime, asa ca m-am gandit ca cel mai bun lucru ar fi sa inventez ceva ca sa evitam producerea atator tragedii”, a explicat Wang Wenxi, precizand ca inventia sa este destinata cladirilor de cateva etaje, construite din caramida sau beton.
Motivat de cutremurele devastatoare care au avut loc in ultimii ani in China, Wang Wenxi a pus la punct un pat ce asigura, potrivit lui, o protectie totala in cazul unui seism, informeaza site-ul maxisciences.com.
Este un pat care nu numai ca-l protejeaza pe ocupantul sau in caz de cutremur, dar care contine si rezerve de hrana. Pensionarul a pus la cele doua capete ale patului mici dulapuri in care se pot pune apa potabila, conserve, un megafon, dar si un ciocan, lucruri care permit supravietuirea mai multe zile. Daca se produce un seism, o placa rigida se aseaza automat deasupra patului, ocupantul lui beneficiind astfel de un adapost ermetic si de protectie in cazul caderii zidurilor.
Inventatorul a precizat ca inventia sa este destinata indeosebi locuintelor din caramida sau beton, cu putine etaje.
Wang Wenxi a depus cererea de obtinere a brevetului pentru patul antiseismic.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.