Patrule mixte pe strazile Brasovului

Patrule mixte pe strazile Brasovului

0 92

Politistii, jandarmii si comunitarii patruleaza impreuna pe strazile Brasovului. Parteneriatul menit sa asigure siguranta cetatenilor a inceput sa functioneze inca din prima zi a lunii februarie. 110 lucratori ai fortelor de ordine si 18 mijloace de transport sunt angrenate in acest proiect, elaborat cu ceva vreme in urma de Politia municipala. Sesizarile se inregistreaza tot la numarul 112.
Asa se face ca asigurarea ordinii si linistii publice se face deja in Brasov cu participarea comuna a efectivelor de politie, jandarmi si politisti comunitari, in zonele de risc in care au fost dentificate furturi din masini, talharii sau alte infractiuni. Echipe care patruleaza sunt independente sau mixte, auto sau pedestre. Autoritatile considera ca in acest fel efectivele vor fi folosite mai eficient si vor putea interveni mai operativ in cazul comiterii de infractiuni.
Fortele de ordine vor lucra in 3 schimburi, astfel incat sa asigure o acoperire a zonelor de responsabilitate 24 de ore din 24.
Proiectul este in premiera la Brasov, iar rezultatele actiunilor comune demarate luni vor fi centralizate dupa primele doua saptamani. In functie de situatiile inregistrate in teren, conducerile celor trei institutii implicate in derularea proiectului vor opera schimbari ale dispozitivelor de patrulare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.