Patrule ecologice in Piatra Craiului

Patrule ecologice in Piatra Craiului

0 100

Patrule verzi vor monitoriza in perioada 8-10 mai Rezervatia Piatra Craiului in vederea prevenirii distrugeriloor florei specifice arealului, dar si pentru responsabilizarea turistilor in acest sens. Actiunea se va desfasura prin colaborarea dintre Asociatia EcoAssist, Jandarmeria Romana si Primaria Zarnesti
Actiunea vizeaza sensibilizarea si responsabilizarea turistilor care intra cu autovehicule in arii protejate, aprind focul pentru gratare sau polueaza mediul cu deseuri. Peste 60 de voluntari vor participa din partea Asociatiei EcoAssist. Ei impreuna cu iandarmii montani si oameni ai primariei Zarnesti, cunoscatori ai muntelui, vor sensibiliza cetatenii sa prefere relaxarea in ariile protejate fara gratare, fara ATV-uri sau plimbari cu masinile si, evident, fara gunoi lasat in urma, aspecte considerate contraventii.

Vor fi aplicate amenzi pentru contraventiile mai sus-mentionate
Administratia Parcului sprijina logistic initiativa prin confectionarea panourilor care vor fi amplasate in teren, cu masini si personal pentru patrulari si participa activ la organizarea evenimentului. Primaria Zarnesti va asigura transportul voluntarilor, materialele necesare colectarii deseurilor, precum si transportul acestora. Cazarea voluntarilor a fost asigurata la preturi reduse la o serie de cabane din zona. .

Actiunea a avut un proiect-pilot saptamana trecura, cand din Parcul Natural Bucegi au fost evacuate 11 camioane de deseuri si au fost emise 14 amenzi pentru cei care au facut foc, au aruncat deseuri si au intrat cu vehicule motorizate in aria protejata.
Aceste actiuni se doresc cat mai dese, eventual chiar permanente, stiindu-se asaltul unora fara discernamant asupra naturii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.