Patru sanse de eliberare a lui Becali

Patru sanse de eliberare a lui Becali

0 101

Extrem de comentatul caz Gigi Becali nu este cazul sa-l reamintesc, sa-i reiau evolutia. Decizia magistratilor este definitiva si nu are cale de atac. Cu toate acestea mai exista patru solutii prin care avocatii sai sa-lscoata pe Gigi Becali din arestul Directiei de Cercetari Penale. Iata care ar fi acestea.
Avocatii ar putea sa ceara eliberarea sub control judiciar. Asta inseamna ca omul de afaceri este lasat sa mearga acasa, dar i se impun restrictii. Nu va avea voie sa paraseasca teritoriul impus de instanta, nu se poate intalni cu partile vatamate, nu va putea sa isi conduca masina sau sa emita cecuri. Masuri cam dure pentru firea lui Gigi Becali, mai ales interdictia financiara.
Daca nu va fi eliberat sub control judiciar, Gigi Becali ar putea fi eliberat pe cautiune. Cuantumul acesteia il vor stabili magistratii in functie de gravitatea acuzatiilor. Ca si in cazul eliberarii sub control judiciar, Becali trebuie sa fie la dispozitia autoritatilor 24 de ore din 24. In acest caz, oricate probleme financiare pune criza mondiala, nu cred ca Gigi Becali sa nu-si poata permite plata unei cautiuni, a carei cuantum nu poate depasi o treapta medie, caci nici faptele nu sunt ca cel al rapirii Ilenei Cosanziene de catre Zmeul cu nu stiu cate capete, in dauna Fatului-Frumos.
A treia posibilitate de eliberare ar putea sa fie revocarea masurii arestarii preventive. In acest caz insa, toate motivele pentru care Gigi Becali a fost arestat ar trebui sa inceteze. Asta este mai greu, pentru ca buretele Justitiei s-a cam imbacsit cu huma portocalie si este greu de crezut ca mai poate sterge ceva pana nu va fi curatat temeinic.
Ultima procedura care poate fi invocata de aparatori este inlocuirea masurii preventive. Se poate cere eliberarea clientului si impunerea unei alte masuri, cum ar fi interdictia de a parasi tara sau localitatea. Oricum, Gigi Becali are proprietati destul de mari ca sa aiba pe unde se plimba zile la rand, fara sa se plictiseasca. In plus, vine vremea de facut branza de oaie, dandu-i lui Becali de lucru pe post de baci la stana, asa ca nu se va plictisi si nici nu-i vor veni ganduri de bejenie.
Ce se mai poate remarca este faptul ca Gigi Becali este pus pe lista PRM pentru europarlamentare. Ciudata miscare a lui C.V.Tudor. Ramane de vazut cum va reactiona nebunul de pe linia portocalie si cum vor sari caii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.