Patru romani morti in cutremurul din Italia, decesul unei a cincea victime...

Patru romani morti in cutremurul din Italia, decesul unei a cincea victime inca neconfirmat

0 105

Autoritatile italiene din centrul de coordonare a operatiunilor de salvare desfasurate in provincia Aquila dupa cutremurul de luni dimineata au anuntat decesul, intr-o cladire prabusita din orasul cu acelasi nume, al unui baietel roman de 8 ani – a cincea victima cu cetatenie romana dupa femeia si familia de trei persoane al caror deces a fost anuntat deja de autoritatile romane.
De asemenea, se fac eforturi de identificare si verificare de catre personalul Ambasadei Romaniei la Roma a unui alt caz semnalat de site-urile comunitatii evanghelice din Italia evangelici.net si icn-news.com, potrivit carora un alt minor roman, copilul unei familii de imigranti romani penticostali, ar fi decedat la Aquila, a precizat pentru Agerpres si atasatul de presa al misiunii diplomatice, Maria Artene.
Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti a confirmat pana in prezent decesul unei femei romance precum si a unei familii de romani cu trei membri, printre care si un minor. Familia de trei persoane este aceeasi despre care informa luni seara agentia italiana Adnkronos, citand-o pe presedinta provinciei Aquila, Stefania Pezzopane, familie ai carei membri si-ar fi pierdut viata in suburbia San Demetrio din comunitatea Paganica, la cativa kilometri de Aquila, a confirmat Maria Artene.
Bilantul cutremurului nu este inca definitiv, numarul victimelor scoase de sub daramaturi fiind in crestere, releva un comunicat al MAE primit de Agerpres, care adauga ca Ambasada Romaniei la Roma este in contact permanent cu autoritatile locale si comunica in mod operativ la MAE eventuale informatii noi care privesc cetateni romani.
Totodata, MAE solicita romanilor care se afla sau cunosc conationali in situatii de risc din cauza acestui seism, sa contacteze misiunile Romaniei in Italia. Numarul de urgenta al Ambasadei este 0039 345 230 24 89.
Potrivit estimarilor MAE, in regiunea Abruzzo s-ar afla circa 20.000 de cetateni romani.
Ultimul bilant al victimelor prezentat de autoritatile italiene mentioneaza un numar de 34 de persoane inca date disparute si aflate, cel mai probabil, sub daramaturile caselor prabusite, precum si 179 de morti, dintre care circa 40 nu au fost inca identificati.(sursa: AGERPRES)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.