Patru licee cu promovabilitate 0 la simulare!

Patru licee cu promovabilitate 0 la simulare!

0 86
Niciun elev brasovean nu a luat 10 la toate probele BAC-ului simulat. Doar 9 note maxime s-au inregistrat in judet si numai 396 de liceeni din cei 4708 inscrisi au obtinut note peste 9. Cele mai bune rezultate le-au avut colegiile Saguna,   Mesota, Grigore Moisil si Radu Negru din Fagaras, dar in judet au fost patru licee cu promovabilitate 0 si cinci cu numai 2%. 
Simularea la bacalaureat a marcat cele mai dezastruoase rezultate la BAC de pana acum. Doar 34, 35% dintre elevi ar fi reusit in conditii normale sa promoveze examenul maturitatii. Chiar si asa sunt licee care ani la rand au scos de pe bancile scolii elevi foarte bine pregatiti, spune  Ariana Bucur, inspector scolar general.
Anul acesta, niciun colegiu nu se poate lauda cu vreun elev care a obtinut 10 la toate examenele. In schimb, note peste 9 au luat 396 de liceeni, din cei 4708 inscrisi. La cealalta extrema sunt 4 liceele unde nimeni nu a reusit sa promoveze simularea de bacalaureat iar alte 5 le calca pe urme.
Pe termen lung este necesara o activitate de consiliere si orientare atat pentru copii cat si pentru parinti. Este posibil, spune conducerea inspectoratului, ca unii elevi sa aiba mai degraba inclinatii practice decat intelectuale. Parintii sunt cei care trebuie sa inteleaga ca o societate nu poate genera in proportie foarte mare absolventi cu studii superioare, neinserati pe piata muncii.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.