Patru indivizi sunt cercetati pentru jefuirea bancii din Valea Cetatii

Patru indivizi sunt cercetati pentru jefuirea bancii din Valea Cetatii

0 838

Jaful s-a trecut anul trecut, in noaptea de 3 spre 4 septembrie, cand hotii au plecat cu casa de valori, care continea circa 300 de mii de lei. Lovitura a durat mai putin de 40 de secunde, desi spargatorii au avut de carat seiful greu de 50 de kilograme.

Patru brasoveni sunt cercetati – 3 in arest preventiv si unul in libertate – pentru furtul unui seif cu bani de la o banca din Cartierul Valea Cetatii. Jaful s-a trecut anul trecut, in noaptea de 3 spre 4 septembrie, cand hotii au plecat cu casa de valori, care continea circa 300 de mii de lei. Lovitura a durat mai putin de 40 de secunde, desi spargatorii au avut de carat seiful greu de 50 de kilograme.

Parchetul de pe linga Judecatoria Braşov a dispus, in data de 23 aprilie, punerea in mişcare a actiunii penale fata de patru braşoveni Bosoi Bogdan-Madalin, Chivu Mircea-Dumitru, Negrea Vasile şi Rusu Robert Paul pentru savirşirea infractiunii de furt calificat şi complicitate la furt calificat, in cazul jafului de la o banca din cartierul Racadau, din septembrie 2014.

In noaptea de 3 spre 4 septembrie 2014, cei patru inculpati, impreuna cu suspectul Cernat Laurentiu au pus la cale un plan bine stabilit. Au furat un autoturism de pe str. Soarelui din Braşov, pe care l-au folosit pentru a se deplasa in Cartierul Racadau. Aici au avut nevoie de doar 37 secunde pentru a sparge o banca, din care au sustras un seif care continea sume de bani in lei şi diverse valute, lasind la locul faptei mai multe obiecte, printre care şi ranga cu care au actionat. Dupa ce au furat caseta de valori care cintareşte aproximativ 50 de kilograme, cei doi atacatori au fugit din banca mult inainte ca echipa de la firma de paza cu care banca avea contract sa ajunga la fata locului. Prejudiciul total este de 300.000 lei.
Cercetarile in cauza au fost efectuate de Serviciul Investigatii Criminale a IPJ Braşov, sub supravegherea procurorului de caz. In septembrie 2014, reprezentantii Bancii Transilvania precizau ca in seiful furat erau aproximativ 200.000 de lei, iar suma era asigurata.

 

Vifor Rotarbanca BT

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.