Patronul Realitatea TV, Sorin Ovidiu Vantu, arestat!

Patronul Realitatea TV, Sorin Ovidiu Vantu, arestat!

0 87

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a fost retinut joi dimineata de procurorii Parchetului General, pentru o perioada de 24 de ore in cadrul anchetei privind fuga din tara a fostului director al Gelsor Nicolae Popa condamnat in dosarul FNI, au declarat surse judiciare. Sorin Ovidiu Vantu a fost audiat la Parchetul General, dupa care a fost scos din sediu, in jurul orei 12,30, si bagat intr-o duba, fara a avea catuse la maini.
Alex Stoian, soferul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, a fost si el retinut tot pentru o perioada de 24 de ore. In cadrul aceleiasi anchetei privind fuga din tara a fostului director al Gelsor Nicolae Popa condamnat in dosarul FNI a mai fost retinut de procurori Octavian Turcan. Pe numele lui Octavian Turcan (fost vicepresedinte al Bancii Romane de Scont) s-a emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore, sub acuzatia de favorizarea infractorului. El este suspectat ca i-ar fi transferat bani in Indonezia lui Nicolae Popa.
Procurorii au efectuat perchezitii la locuintele lui Sorin Ovidiu Vantu, presedintelui Federatiei Sindicatelor Libere Petrom, Liviu Luca (a raspuns solicitarii de a veni la parchet), Octavian Turcan si Alex Stoian. Acestia au fost dusi apoi la sediul Parchetului General pentru a fi audiati.
Parchetul General a anuntat joi ca efectueaza perchezitii la 10 adrese si audiaza o serie de persoane in dosarul in care sunt cercetate circumstantele in care Nicolae Popa a fost sprijinit pentru a parasi Romania.
„Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in colaborare cu ofiteri de politie ai Inspectoratului General al Politiei Romane, continua cercetarile in cauza avand ca obiect favorizarea infractorului, respectiv stabilirea circumstantelor in care Nicolae Popa a fost sprijinit pentru a parasi Romania si a se stabili in strainatate, sustragandu-se astfel de la executarea unei pedepse privative de libertate de 15 ani”, se arata intr-un comunicat remis AGERPRES.
Parchetul arata ca, in urma comisiilor rogatorii efectuate in Indonezia si Cipru, au fost predate documente de catre autoritatile competente in conformitate cu procedura asistentei judiciare in materie penala si s-a procedat, totodata, la audierea lui Popa Nicolae.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.