Patronatele cer esalonarea platii obligatiilor fiscale restante

Patronatele cer esalonarea platii obligatiilor fiscale restante

0 108

Uniunea Generala a Industriasilor din Romania (UGIR-1903) si Confederatia Patronala a Industriei din Romania (CONPIROM) sustin promovarea unui act normativ care sa permita companiilor cu datorii la stat sa-si esaloneze plata obligatiilor fiscale restante, iar in cazul contribuabililor bun-platnici, acordarea de facilitati, a declarat, duminica, la o conferinta de presa, presedintele UGIR-1903, Ioan Cezar Coraci. Esalonarea la plata a datoriilor se va derula pe o perioada de maximum cinci ani, cu un interval de gratie de sase luni, si “se va adresa companiilor care indeplinesc conditia depunerii tuturor declaratiilor fiscale, a cazierului judiciar nealterat si a neinceperii procedurii de insolventa”’.
In plus, potrivit presedintelui UGIR-1903, companiile care “achita integral si la termen toate obligatiile fiscale curente scadente in intervalul 1 ianuarie-31 decembrie 2011, vor putea beneficia de reducerea cu 1/12 din fiecare obligatie fiscala”. Bonificatia ar urma sa fie aplicata doar in perioada 2011-2012, cand inca se vor mai resimti efectele crizei.
Ioan Cezar Coraci si deputatul PSD Mugurel Surupaceanu, care a preluat sugestiile celor doua confederatii patronale sub forma unei propuneri legislative, au apreciat ca masurile fiscale propuse vor veni in sprijinul mediului de afaceri si reprezinta “o solutie anti-criza”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.