Patriarhul Teoctist va fi inmormantat vineri

Patriarhul Teoctist va fi inmormantat vineri

0 225

Preafericitul Parinte Teoctist, decedat luni, 30 iulie, in urma unui stop cardiac, la varsta de 92 de ani, va fi inmormantat vineri, 3 august, in Catedrala Patriarhala, alaturi de predecesorul sau, fostul patriarh Iustinian. Slujba de inmormantare a Patriarhului va incepe la ora 11.00. Trupul Preafericitului Parinte Teoctist se afla la Catedrala Patriarhala din Bucuresti, unde este priveghiat de un sobor de preoti si cateva zeci de credinciosi.


Printre sutele de credinciosi care au mers la Catedrala Patriarhala s-au numarat si multe personalitati ale vietii publice, printre care Nicolae Vacaroiu, Printul Paul de Romania sau liderul PLD, Theodor Stolojan.


?


O delegatie de la Vatican va participa la funeralii??


Dupa ce Nuntiatura Apostolica in Romania a transmis Papei Benedict al XVI-lea vestea mortii Patriarhului Teoctist, o delegatie de la Vatican va participa la funeraliile acestuia. De asemenea Papa Benedict al XVI-lea, care a fost informat in legatura cu moartea Patriarhului Teoctist, va trimite Sfantului Sinod al BOR o telegrama de condoleante.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.