Patriarhia Română vrea ca enoriașii să fie cât mai protejați de pericolul...

Patriarhia Română vrea ca enoriașii să fie cât mai protejați de pericolul focul…TERESTRU, în timpul Slujbei de Înviere!

0 277

Pentru acest posibil, dar nedorit fapt lumesc, BOR a emis, cu fireasca smerenie – si bine a facut! – un set de reguli prevenitoare către toate parohiile din țară și din afara țării, dupa cum urmeaza:

BOR recomandă ca Slujba de Înviere să se desfasoare în afara lăcașurilor din lemn, iar slujbele în bisericile acoperite de schele, vor fi complet interzise pentru ca, firesc, sunt… spatiile prea mici! (Chiar daca unii dintre „credinciosii din vorbe”, mai nedusi la biserica, iubesc  Lemnul si spatiile mici !
Incam mai mult – si din nou foarte bine ! – toate bisericile vor fi obligate să se doteze cu extinctoare, iar ieșirile să fie marcate cu înscrisuri lamuritoare. Toți slujitorii altarelor au fost instruiți de angajații ISU cum trebuie să procedeze în cazul unui incendiu.BOR sigla
De asemenea sa retinem si obligatia „de a se înlatura orice obstacol, cum ar fi de exemplu covoarele și în majoritatea bisericilor aceste covoare sa fie scoase, ușile bisericii să fie deschise”, anunță BOR.
În caz de incendiu credincioșii trebuie să păstreze rânduiala normală din biserică.
Bărbații vor ieși in graba prin altar, iar femeile pe ușa principală. De asemenea, Patriarhia îi roagă pe cei care vor participa la Sfânta Liturghie să nu parcheze vehicolele lângă biserici și să nu blocheze porțile, pentru ca pompierii să poată interveni, in caz de nevoie.
După terminarea Slujbei de Înviere, toți preoții trebuie să se asigure că nicio lumânare nu a rămas aprinsă în biserică.

                                                  AYATOLAHII făra TURBAN, barfesc din TAXI !
BIBLIE
M-a înduioşat să văd hipsteri cărunţi care au încercat să pară foarte tinerei cu asta. Las la o parte dacă mă apuc să analizez ce au spus, cu biserică de lemn. Vezi ce înseamnă să vorbeşti fără să ştii? Vezi ce înseamnă să ironizezi ce nu cunoşti?
Pune mana pe carte, Teodorescule!!
Cristian Tudor Popescu a explicat de ce, timp de sute de ani, în Ardeal, bisericile ortodoxe au fost construite din lemn: „Păi cum poţi să spui că vrem o biserică de lemn? Există un trecut foarte important pentru Ardeal. În anul 1279 un rege maghiar a decretat că românii – preoţii şi valahii – din Ardeal nu au voie să-şi mai construiască biserici de zid în religie ortodoxă. Şi aşa a apărut multitudinea de biserici de lemn din Ardeal, ca o soluţie de restrişte. Nu sunt eu vreun fan al catedralei mântuielii neamului. Niciodată. Dom’le, dar când vrei sa ironizezi, mai întâi află despre ce e vorba.”

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.