Patriarhia Romana – despre legalizarea prostitutiei

Patriarhia Romana – despre legalizarea prostitutiei

0 83

Patriarhia Romana dezaproba printr-un comunicat initiativa legislativa a deputatului Silviu Prigoana privind legalizarea prostitutiei despre care spune ca „amplifica fenomenul sub forma unei sclavii motivate financiar. In acelasi timp, legalizarea prostitutiei intensifica degradarea morala a societatii, contribuie la proliferarea diferitelor boli si la cresterea numarului divorturilor, iar femeilor prinse in aceasta sclavie li se afecteaza iremediabil sanatatea psihica si fizica, precum si demnitatea sociala”.
„Tocmai pentru aceste motive, prostituþia este interzisã prin lege în multe þãri europene ºi în majoritatea statelor federale ale SUA. În plus, Patriarhia Românã reaminteºte faptul cã România a ratificat în anul 1955 Convenþia ONU privind “Suprimarea Traficului de Persoane ºi a Exploatãrii prostituãrii altora” prin care þara noastrã se obligã sã nu legalizeze prostituþia”, se mai arata in comunicat.
Deputatul Silviu Prigoana a depus, luni, la Parlament, o initiativa legislativa privind legalizarea prostitutiei, definita ca „activitate cu caracter sexual autorizata”, care se poate desfasura independent sau „in cadru organizat”, in case de toleranta: „Motivatia inaintarii unui proiect de lege care sa reglementeze exercitarea in mod legal a prostitutiei sta in incercarea de a clarifica situatia sociala a persoanelor care, oricum, activeaza in domeniu, prin intrarea acestora in sistemele de asigurari sociale, de sanatate, de pensii etc. si, de ce nu, in incercarea de a spori veniturile la bugetul de stat”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.