Patinoarul Primariei Brasov

Patinoarul Primariei Brasov

0 148

Tinand cont ca Brasovul duce lipsa de patinoare, artificiale sau naturale, Primaria a hotarat sa carpeasca aceasta gaura. Profitand de temperatura scazuta ce s-a abatut asupra urbei si pentru ca tot brasoveanul sa aiba patinoar langa casa/bloc, oamenii tocmiti de Primarie ca sa se ocupe de deszapezire au lasat trotuarele pline de zapada care, calcata de trecatori si putin flescaita la inceput, a inghetat apoi bocna, cu denivelari cu tot.
Ca sunt destule trotuare care trebuiesc deszapezite de cei care locuiesc langa ele sau de catre cei care au magazine si alte afaceri pe acolo, este drept si incontestabil. Dar ce ne facem cu trotuare la distanta de imobile, nemaiintrand in „jurisdictia” acestora?
Exemple sunt multe si dau doar cateva: bulevardele Victoriei, Grivitei, Garii, Saturn, Vlahuta, 13 Decembrie si altele.
Pai daca dragul nostru primar a stiut sa traga pe o parte din trotuarele acestor strazi niste dungi pe post de piste pentru biciclisti, inseamana ca aceste trotuare trebuiesc curatate de catre oamenii Primariei. Nu poti pretinde niciunui locatar sa curete un loc aflat la 40-50 de metri de imobilul in care-si duce necazurile, ar fi ceva absurd.
Si pe aceste portiuni gheata este al naibii de periculoasa, prin denivelarile existente, nu numai pentru oamenii in varsta, ci pentru oricare pieton nevoit sa umble pe aceste adevarate patinoare. Am vazut nenumarati cetateni, ieri, alunecand si cazand, iar cazurile duse la spital, in urma acestor cazaturi, s-au inmultit. Si este abia prima zapada din iarna asta, iarna care nu se anunta prea usoara.
Oare ce o fi in capul primarului Scripcaru? Sau o fi adevarat ce spun unii, ca ar fi cam gol? Ca din clanta stie sa dea ca sa se laude ca a facut dintr-un arbore o scobitoare, in slujba comunitatii!
Oare unde o fi restul lemnului?
Cat priveste restul trotuarelor, care chiar sunt langa imobile si a caror curatire intra in datoria locatarilor, ar fi cazul sa-si mai salte si inspectorii din primarie fundurile de pe scaune si, unde este cazul, sa aplice amenzile de rigoare.
Fac pariu ca nici la problema aceasta primarul nostru nu poate raspunde, cum s-a intamplat cand a fost contactat de un reporter al unui post de televiziune local in problemele cu panotajul electoral si cu alte intamplari bizare.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.