Patinoare nou-noute in Brasov, Covasna si Harghita

Patinoare nou-noute in Brasov, Covasna si Harghita

0 163

Ardealul se va putea mandri cu trei patinoare nou-noute in cateva puncte strategice din aceasta zona a Romaniei.
Trei patinoare din Brasov, Targu-Secuiesc (Covasna) si Carta (Harghita) ar putea fi incluse in acest an in programul national „Patinoare pentru Romania”, pentru a fi finalizate lucrarile de constructie, transmite
Presedintele Federatiei Romane de Hochei pe Gheata (FRHG), Tanczos Barna, a declarat, ieri, 19 ianuarie 2009, la Sfantu-Gheorghe, ca doua dintre cele trei patinoare sunt in faza avansata a lucrarilor si mai este necesara finalizarea acoperisului si a unor vestiare, iar la Brasov patinoarul in cauza este in faza de inceput constructiei si trebuie continuate lucrarile.
“Aceasta este singura solutie de a ridica nivelul infrastructurii in hochei, cu implicarea directa a Guvernului Romaniei. Investitiile sunt foarte mari si autoritatile locale nu pot din bani proprii”, a declarat Tanczos Barna, citat de Adevarul.
El spune ca lucrarile de construire a patinoarelor de gheata pot ajunge la cateva milioane de euro, iar investitiile in patinoare se pot clasa in trei categorii. Astfel, putem vorbi de patinoarele mici, de agrement, cu scop didactic, cu maxim 500 de locuri, care presupun si cele mai scazute costuri, apoi patinoarele cu sali de patinaj cu pana la 3.500 de locuri pentru spectatori, construite in resedinte de judet si orase, si cel mai complex patinoar este o sala multifunctionala, cu cel putin 5.000 de locuri, care insa ar costa cateva zeci de milioane de euro si doar Bucurestiul ar putea sustine o asemenea investitie.
In cazul patinoarului din judetul Covasna, din municipiul Targu-Secuiesc, primarul Racz Karoly a declarat corespondentului NewsIn ca doresc sa continue lucrarile in aceasta primavara, iar includerea patinoarului in programul national ar fi de bun augur.
Autoritatile locale vor sa finalizeze aceasta investitie, inclusiv din fonduri locale si de la sponsori, dar deocamdata asteapta sa vada cum va arata bugetul pe 2009.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.