Pateul Caroli este contraindicat

Pateul Caroli este contraindicat

0 61

Pateul de ficat Caroli are in compozitie : “Ficat de porc (30%), carne de porc, slanina, apa, sorici, proteina vegetala din soia, amidon, condimente naturale, sare, conservant (nitrit de sodiu E 250, acetat de sodiu E 262), antioxidant (acid ascorbic E 300), zaharuri (glucoza, dextroza, zaharoza), potentiator de gust (monoglutamat de sodiu E 621), colorant natural (carmin E 120)”.
Toate aceste caracteristici fac ca acest pateu sa fie contraindicat copiilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, hipertensivilor, dislipidemicilor, suferinzilor de maladii hepato-renale, de maladii cardiovasculare si cerebrovasculare, de maladii neurodegenerative (Alzheimer si Parkinson), de cancer, celor cu tendinta la edematiere si celulita de guta si osteoporoza. Suferinzii de diabet vor tine cont de aportul de glucide.
Prof. dr Mencinicopschi a realizat o analiza amanuntita a produsului, in urma careia a ajuns la conluzia ca acesta face parte din categoria pateurilor de ficat cu un continut ridicat de grasimi animale saturate – in special din slanina–, proteine colagenice cu valoare biologica foarte scazuta (sorici).
Din cauza aceasta produsul are o densitate energetica neobisnuit de ridicata si o incarcatura glicemica destul de mare pentru un astfel de produs.
De asemenea, din cauza aditivilor periculosi din compozitie, pateul poate provoca sindromul bucatariei chinezesti, manifestat prin dureri de cap, greata, slabiciune, modificari de ritm cardiac, respiratie dificila.
Daca sunteti interesati de ceea ce mancati, puteti trimite caracteristicile unui produs, fie el alimentar sau bautura, pe adresa redactiei Jurnalului National (Piata Presei Libere numerele 1-3, corp D, Sector 1, Bucuresti), pentru a fi “analizata” de specialistul profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.