Paştele intre tradiţie şi modernitate – Studiu despre hotărârile pe care...

Paştele intre tradiţie şi modernitate –
Studiu despre hotărârile pe care le iau românii de sărbători

0 310
Ca in fiecare an, după Florii, se intrea în linie dreaptă cu pregătirile pentru Paşte. Românii îşi fac listele de cumpărături pentru mesele de sărbătoare. Trebuie să hotărască dacă urmează pas cu pas tradiţiile. Sau dacă preferă un meniu modern. Şi să îşi calculeze bugetul. În privinţa comportamentului oamenilor din această perioadă s-au făcut sudii.
La nivel naţional, 68% dintre români vor merge la biserică în noaptea de Înviere pentru a lua Lumina Sfântă, 64% rămân şi la slujba de Înviere, potrivit unui studiu realizat de Starcom MediaVest Group, în colaborare cu TNS România.
Aceeaşi cercetare arată că a crescut numărul celor din mediul urban care respectă obiceiurile.
54% dintre locuitorii oraşelor mari, care sunt utilizatori de internet, consideră Paştele o sărbătoare religioasă importantă şi plănuiesc să urmeze tradiţiile pas cu pas.
Anul trecut, procentul era de numai 29%.
În ceea ce priveşte pregătirea mesei de Paşte, românii intenţionează să aloce, în medie, aproximativ 542 lei. Suma a rămas constantă, atât faţă de anul trecut, cât şi ca pondere în bugetul lunar al familiei.
Pentru 63% dintre români masa de Paşte va fi exclusiv tradiţională, în timp ce 34% vor adăuga şi preparate moderne. Din casele nimănui nu vor lipsi, aşadar, ouăle roşii, dulciurile, produse de patiserie pregătite în casă, carnea de miel, legumele şi fructele.
Pentru cadouri, 5 din 10 români intenţionează să cheltuie 300 de lei sau mai puţin. Iar 2 din 10 nu au încă un buget stabilit.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.