Pasta din peste … inexistent!

Pasta din peste … inexistent!

0 62

Produsul analizat este fabricat de firma “Pestisorul de aur”.
Pasta de peste “Pestisorul de Aur” este un amestec de carne de peste, grasimi vegetale si aditivi alimentari. Problema este ca nu stim ce fel de peste contine aceasta pasta „de aur”.
De pe eticheta citim urmatoarea compozitie: “carne peste 56,3% grasime vegetala 40,9%: condimente 0,69%: glutamat monosodic E 621, 1,8%: conservant G1 (benzoat de sodiu E 211, acid ascorbic E 300) 0,28%”.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi descrie produsul astfel: “Pasta de peste din specii care nu sunt indicate, grasime vegetala si aditivi alimentari periculosi. Benzoatul de sodiu E 211 are potential cancerigen si este incriminat pentru aparitia de modificari la nivelul AND-ului. Din cauza numeroaselor sale efecte adverse, pentru conservantul E 211 s-a stabilit o doza zilnica admisa de 5 mg kg/corp. De asemenea, E 621 poate da o multime de reactii adverse, stari de voma, ameteli, senzatii de slabiciune pe antebrat si ceafa, pana la modificari de ritm cardiac si respiratie dificila. Nu este admis in produsele pentru copii. Poate declansa maladiile Alzheimer si Parkinson. Aceste manifestari poarta numele de sindromul bucatariei chinezesti. In urma analizei compozitiei rezulta ca produsul are un profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de grasimi, care ii si imprima o densitate energetica ridicata. Este curios faptul ca printre ingredientele produsului nu figureaza si sarea, obisnuita pentru astfel de produse. De asemenea, ingredientele nu sint enumerate pe eticheta in ordinea inversa a cantitatii utilizate, asa cum cere atit legislatia europeana, cat si cea romaneasca. Mai mult, noile norme cer ca producatorul sa ofere si informatiile nutritionale, astfel incit consumatorul sa ia decizia de cumparare in cunostinta de cauza.”

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.