Pasiunea pentru recordurile culinare

Pasiunea pentru recordurile culinare

0 137


In ultima vreme aparitia in Guiness Book a devenit o moda. Romanii au dat si ei iama in cartea recordurilor cu tot felul de „cel mai, cea mai“, in frunte plasandu-se recordurile culinare. Saptamana ce tocmai a trecut a fost marcata de doua recorduri: cel mai mare bulz si cea mai lunga funie de ceapa, avandu-I ca eroi pe locuitorii comunelor Turia din judetul Covasna? si Pericei din judetul Salaj.


Locuitorii din Turia au preparat, duminica, un bulz din mamaliga si branza in lungime de 113 metri, reusind sa stabileasca nou record mondia.La prepararea delicatesei au lucrat 160 de bucatari, care au folosit 120 de kilograme de malai si 110 kilograme de branza de oaie.


Bulzul a fost impartit gratuit tuturor celor prezenti la eveniment.


Oamenii din comuna covasneana nu vor sa se opreasca aici. Pentru anul viitor si-au propus un bulz de? 150 de metri.


Judetul Covasna este deja celebru pentru si pentru alte recorduri gastronomice: o tocana din ciuperci de padure, pentru care s-au folosit 400 de kilograme de galbiori, o ciorba de pastrav de 1.100 de litri, un papricas urias si un gulas de fasole de 500 de litri.


Cat despre salajeni, n-am aflat inca daca au reusit sa stabileasca recordul mondial cu funia de ceapa, asa cum anuntatse primarul comunei Pericei, dar n-avem nicio indoiala ca funia de cativa kilometri a fost executata de localnici, care au un adevarat cult pentru ceapa. In fiecare an, in comuna se organizeaza un Festival al Cepei iar in acest an va fi dezvelit si un monument al legumei, o ceapa inalta de 6 metri, realizata din rasina sintetica.COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.