Pasaportul in doua ore, cazierul pe loc, permisul auto mult mai repede

Pasaportul in doua ore, cazierul pe loc, permisul auto mult mai repede

0 222


Potrivit unui anunt facut la conferinta de presa de joi 24 mai, de Secretarul General al Guvernului, Ilie Bolojan, incepand cu luna mai pasapoartele vor eliberate in termen de doua ore in toate judetele tarii, iar in 10 dintre judete cazierul judiciar va fi emis pe loc, urmand ca masura sa se extinda in intreaga tara.


Potrivit lui Bolojan, judetul Brasov se numara printre cele 12 judete care in curand vor beneficia de aceasta facilitate privind cazierul, informatizarea serviciului fiind realizata in proportie de 90% .


Vestile sunt bune si cu privire la permisele auto si inmatriculari. “A fost largita baza de comunicatii de zece ori pentru ca validarea permiselor si a certificatelor de inmatriculare in sediul central sa se poata face cat mai repede, in asa fel incat sa putem grabi emiterea permiselor si a certificatelor de inmatriculare. De asemenea, este in curs de finalizare si va putea fi implementat in maximum trei luni de zile, un soft, comandat de Regie, prin care cetatenii vor putea achita taxele si toate celelalte obligatii aferente obtinerii acestor documente la sediul acestor servicii. Acum se deplaseaza in mai multe locuri pentru a-si putea achita taxele aferente obtinerii permisului de conducere sau pentru a face inmatricularea de masini”, a spus secratarul general al guvernului.


Si, pentru reperezentantii agentilor economici, care uneori au ratat licitatii datorita incetinelii cu care au obtinut un cazier fiscal ori un certificat constatator, cireasa de pe tort: „Va pot informa ca Ministerul Economiei si Finantelor a emis un ordin prin care din 9 mai cazierele fiscale se emit in toata tara in doua ore, si din masurile pe care le vom adopta impreuna cu Autoritatea Nationala de Administrare Fiscala, aceste caziere le vom putea emite pe loc, imediat ce vom instala in ghiseele de lucru cu publicul calculatoare si imprimante si vor fi delegate semnaturile directorilor directiilor judetene de finante colegilor nostri din ghiseu care deservesc publicul. Cred ca in maximum 30 de zile va putea fi operationala si aceasta masura in asa fel incat sa devansam unele termene acolo unde este posibil.”


Nu-mi vine altceva prin minte, decat ca Dumnezeu e mare. Va rugam insa, rezolvati si cartea funciara. Ma obsedeaza cozile si circul de la Oficiul de cadastru.


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.