Pasaportul electronic ne scapa de vizele de calatorie in SUA ?

Pasaportul electronic ne scapa de vizele de calatorie in SUA ?

0 253

Ministrul secretar de stat din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), Victor Paul Dobre, a declarat sambata, la Galati, in cadrul unei conferinte de presa, ca elaborarea si emiterea pasapoartelor electronice ar putea facilita, pe viitor, ridicarea vizelor pentru romanii care doresc sa calatoreasca in Statele Unite ale Americii.


?


„O prioritate deosebita pentru domeniul in care lucrez este cea a elaborarii si emiterii pasapoartelor electronice. Speram ca in acest an sa avem pasapoarte electronice, asta cu atat mai mult cu cat este necesar sa deschidem romanilor posibilitatea de a calatori usor, in special in spatiul nord-american, unde posibilitatea ridicarii vizei depinde foarte mult de introducerea pasaportului electronic”, a declarat sambata, la Galati, Victor Paul Dobre.


?


Acesta a mai precizat ca oficialitatile din Statele Unite sunt extrem de exigente in ce priveste acest aspect. „Americanii sunt foarte atenti in acesta privinta. Chiar si colegi din Uniunea Europeana, cum sunt Franta sau alte tari, vor trebui sa emita pasaport electronic astel incat cetatenii acestor tari sa poata calatori in SUA”, a mai spus Dobre.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.