Pasaport electronic din anul 2009

Pasaport electronic din anul 2009

0 88

Romania va fi primul stat din lume care emite un model de pasaport electronic care cuprinde, chiar de la momentul introducerii, ambele elemente de identificare, respectiv imaginea faciala si impresiunile digitale.
Noile tipuri de pasapoarte se vor produce, incepand cu data de 31 decembrie 2008, la Centrul National Unic de Personalizare a Pasapoartelor Electronice. Elementul de noutate al pasaportului biometric este introducerea mediului electronic de stocare (cipul), care include datele personale ale detinatorului. Noile documente contin 50 de elemente de siguranta, fata de 32 existente pe actualele pasapoarte.
”Noile pasapoarte sunt dovada faptului ca Romania isi poate indeplini responsabilitatile pe care le are ca tara membra a Uniunii Europene. Introducerea unor elemente suplimentare de siguranta si, bineinteles, controlul strict la granite au rolul de a impiedica exportul si importul de infractionalitate”, considera ministrul administratiei si internelor.
Gabriel Oprea a apreciat ca pasapoartele electronice reprezinta doar unul din pasii pe care Ministerul Administratiei si Internelor ii face in directia indeplinirii obiectivului Romaniei de a intra in spatiul Schengen in anul 2011.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.