Pasajul suprateran babilonian din zona B-dul Gării, un pod prea îndepărtat

Pasajul suprateran babilonian din zona B-dul Gării, un pod prea îndepărtat

0 95

Primarul Allen Coliban a manifestat prudență în legătură cu construirea unui pasaj suprateran în genul celor de la Los Angeles, sau Shanghai, în zona B-dul Gării, Coresi Avantgarden și mai știu eu ce, pretinzând că n-are bani nici pentru proiectul tehnic.
Ar fi un studiu de fezabilitate sub forma unei picturi abstracte în genul uui falanster utopic, dar perspectivele de realizare a unei asemenea infrastructuri pentru a descongestiona traficul pe B-dul Gării, sunt prea îndepărtate.
S-a realizat totuși o consultare publică și pe facebook în linia melodică ce-i este caracteristică primarului, pentru a se dezvălui nedisimulat preocuparea sa plenară pentru proiecte fantasmagorice: ,,A fost important să avem discuția aceasta în contextul în care studiul de fezabilitate este gata, el urmează să  fie supus votului Consiliul Local, iar dintr-o perspectivă  a reprezentanților comunității, cred că raportul care va rezulta în urma dezbaterii este util.
Suntem departe de momentul în care să discutăm despre construirea sa, pentru că valoarea rezultată în urma studiului de fezabilitate –  și acum avem, în sfârșit, un deviz –  este una foarte mare:  55 de milioane de euro aproximativ, valoare pentru care nu există la ora actuală surse de finanțare(sic! parcă acest inconvenient minor îl împiedică pe primar să elucubreze stradal n.n.), nici din fonduri nerambursabile, nici din bugetul local.
Dacă, din punctul de vedere al oportunității, se va ajunge la concluzia că e nevoie de acest acest pasaj, va trebui să gândim un mod de a-l susține pe parcursul mai multor ani (sic!).,, a declarat Allen Coliban.
Problema sa extrinsecă este una a perspectivei sale limitate, pentru că nu va mai putea susține el personal mulți ani proiectul, până în 2024 fiind puțini ani.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.